Arsa Sorgulama Nasıl Yapılır?

Son dönemlerde gayrimenkul sektörüne olan ilgi artmaktadır. Bu nedenle alınan arsalar konusunda arsa sorgulama nasıl yapılır sorusu sık sık sorulmakta ve araştırmalar artmaktadır. Bu konuda özellikle uzman kişilerle çalışmak yanlış tercihler yapmanın önüne geçmektedir. Uzmanlara danışmak her konuda çok önemli olduğu gibi bu konuda da oldukça önem arz etmektedir. Bu konuyla ilgili araştırmalar sonucunda arsa alan insanların parsel sorgulamak üzerine kaliteli kaynak araştırması oldukça fazladır. Bu nedenle güvenilir ve doğru kaynaktan bilgi almak oldukça önemlidir. Arsa parsel nasıl sorgulanır, nerelerden sorgulanır araştırmaları yapılmaktadır.

Parsel Sorgulama Nasıl Yapılmaktadır?

Parsel sorgulama internet aracılığı ile e- devlet kullanılarak yapılmaktadır. E-devlete parsel sorgulaması yazdığınızda çıkan sonuçlardan parsel sorgulamaya uygun olanı bulup buradan sisteme girerek arsanız üzerinden il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgilerinin yardımı ile parselinizle ilgili merak ettiğiniz soruyu çözebilirsiniz. Bu bilgileri kullanarak arsanız üzerine yaptırmayı düşündüğünüz ev için net ölçü çıkarabilirsiniz. Arsa üzerinde çalışacağınız mimarla birlikte planlamaları daha kolay şekilde yapabilirsiniz. Bu sayede ölçüler tam olacak ve herhangi bir sıkıntı çıkmayacaktır.

Niv Arsa olarak bu konuyla ilgili merak ettiklerinizi iletişim numarası yardımıyla firmamıza ulaşarak bilgi alabilir ve bu bilgiler ışığında arsanızın daha faydalı şekilde kullanılması sağlanarak, istediğiniz şekle getirilmektedir. Niv Arsa ada- parsel sorgulama işlemleri yapılarak bu konuda sizlere yardımcı olunmaktadır.  Ayrıca Niv Arsa ile yaptığınız arsa yatırımları geleceğiniz için oldukça güzel ve faydalı bir yatırım olacaktır. Arsa üzerine yapılacaklarla ilgili planları yaparken daha huzurlu olmanızı ve karlı bir planlama süreci geçirmeniz sağlanmaktadır.

Parsel Sorgulayarak Arsanın Kime Ait Olduğunu Bulma

Öncelikle elinizde tapudan ya da parsel bilgilerinden bakarak arsanın kime ait olduğunu rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu noktada arsanın kimin üzerine olduğuyla ilgili bir bilginiz yok ise parsel sorgulamayı yapmak için parsel bilgilerini bilmeniz gerekmektedir. Her arsanın harita üzerinde bir parsel numarası bulunmaktadır. Eğer arsanızın parsel numarasını bilmiyorsanız Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne giderek parsel numarasını T.C. kimliğiniz ve ad soy ad kullanarak sorgulatabilir ve öğrenebilirsiniz.  Bu noktada kullanabileceğiniz bir diğer yol ise e- devlet yoluyla parsel sorgulaması yapmaktır. Başkasına ait tapu sorgulaması internet aracılığıyla yapılamamaktadır. Bu tarz bilgileri öğrenmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne gidilmesi  gerekmektedir. Devlet tarafından böyle bir önlem alınmıştır. Bu önlemin nedeni ise bu konuda yaşanacak olan güvenlik sorunlarının önüne geçilmek istenmesidir. Bu sayede tapu bilgilerinin çalınması ve herhangi bir yasadışı işlem yapılması önlenmektedir.

Niv Arsa sizlere tüm bu konularda danışma desteği vermek için uzman kadrosu ile çalışmaktadır. Bu nedenle Niv Arsa’ya gelerek aklınıza takılan sorulara cevap arayabilir. Sizin ve geleceğinizin garanti altına alınması için arsa yatırımı yapabilirsiniz.  Arsa sorgulama nasıl yapılır sorusu da açıklığa kavuşturulmuş  olmaktadır.