Arsa Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Arsa yatırımında dikkat edilecek birçok farklı nokta bulunmaktadır. Bu konulara dikkat edildiği müddetçe artsa satın alırken herhangi bir sorun ile karşılaşılma ihtimali azalır. Bu sebep ile de arsayı bir yatırım olarak kullanacak olan kişilerin verilen tavsiyeler ışığında hareket etmesi önerilmektedir. Arsa yatırımı kişilerin geleceği düşünerek yapacakları bir süreç olup uzun vadeli strateji oluşturmak her zaman önemlidir. Arsa yatırımı yapılırken strateji ile hareket etmek riskleri en aza indirir.

Arsa Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Arsa yatırımında dikkat edilecekler birçok maddeden oluşmaktadır. Yatırım yapmadan önce bu unsurlara dikkat edilir ise arsa yatırımı yaparken bir sorun ile karşılaşılmayacaktır. Arsa yatırımı için dikkat edilmesi önerilen maddeler şunlardır:

·        Arsanın toplam ölçüsü

·        Arsanın mülkiyet yapısı

·        Arsanın imar durumu

·        Arsanın tam olarak nerede, hangi adreste ve konumda olduğu

·        Arsanın konumunun zaman içerisinde değerlenip değerlenmeyeceği

·        Arsanın toprağının kalitesi

·        Arsanın elverişli olup olmaması

·        Arsa üzerine kayıtlı borç olup olmadığı

·        Arsanın arazi planı olup olmadığı

Bu konulara dikkat edilmesi önerilmektedir.

Arsa Yatırımında Mülk Tapusuna Dikkat Edilir Mi?

Arsa yatırımında mülkün yapısı son derece önemlidir. Arsanın tapuda nasıl kayıtlı olduğunun incelenmesi ilk adımlardan biri olmalıdır. Satın alma için notere gitmeden önce tapu kaydını incelemek gerekir. Arsaya ait mülk tapusunda arsanın ne olarak gösterildiğine bakmadan imzalar atılmamalıdır. Aksi durumda arsa olarak gösterilmeyen bir arazi satın alınabilir ve bu durum ise kullanım amacına uymayabilir.  

Arsa Yatırımında Arsanın Konumu Önemli Mi?

Arsa yatırımında konum önemli konular arasında yer almaktadır. Arsanın konumu sadece harita ya da 2D / 3D konum üzerinden incelenmemelidir. Arsanın olduğu alana gidilmesi, toprağın incelenmesi ve tüm mülkün gerçek bakışla görülmesi önem taşır. Kağıt üzerinde karşılaşılan arsa haritası ile gerçekler farklı olabilmektedir. Bu sebep ile de arsa yatırımı yapmadan önce mutlaka arsa yerinde görülmelidir.

Arsa Yatırımından Önce Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Arsa yatırımı yapmadan önce bilinmesi gerekenler arasında farklı unsurlar yer alır. Örneğin bir arsayı net olarak satın almadan önce mutlaka yerinde inceleme yapılmalıdır. Arsa almadan önce yapılması önerilenlerden birisi de arsanın borç durumunun sorgulanmasıdır. Eğer borç durumu sorgulanmadan arsa satışı imzalanırsa daha sonra borç sorun yaratabilir.

Arsa Yatırımında Değerlenme Konusu Neden Önemli?

Değerlenen arsa yatırımı yapmak kazanç miktarını yükseltecektir. Kazanç miktarı yükseleceği için ise arsa yatırımında alınan mekan kadar konum da önemlidir. Dolayısı ile arsa yatırımı yapmadan önce mutlaka toprağın incelenmesi ve uzman görüşmesi yapılmalıdır. Arsa yatırımı öncesinde uzmanların görüşü alındığı takdirde arsa yatırımı yapılırken herhangi bir sorun ile karşılaşılmaz. Aynı zamanda kar miktarının arttırılması da yine arsanın konumuna bağlı olacağı için değerlenme hususuna özen gösterilmelidir.