Erzincan adliye sarayında görevli Bayan Kâtib’in öldürülmesi ile ilgili Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın  2 ci duruşmasın da rekor bir hızla karara bağlandı.Sanık hakkında hiçbir indirim yapılmazken ‘Kasten adam öldürme’ suçundan ‘Ağırlaştırılmış Müebbet’ ayrıca ‘Silahlı Yağma’ suçundan 14 yıl Hapis cezası verildi.
Olay, 11 Aralık'ta Erzincan çevre yolu Gümüşhane kavşağı yakınlarında meydana gelmişti. Erzincan Adliyesi'nde katibe olarak çalışan Şenay Akdemir (35), mesai çıkışı sonrasına evine gitmeyince yakınları, emniyet güçlerine kayıp bilgisinde bulunmuştu. Yapılan çalışmanın ardından daha önceden de sabıkası bulunan Cihan Bektaş tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ve Erzincan-Sivas yolu üzerinde bulunan Gümüşhane kavşağına yakın bir yere araziye bırakıldığı ortaya çıkmıştı.
REKOR HIZLA KARAR VERİLDİ
Erzincan adliyesinde görevli kâtip Şenay Akdemir’in aralık ayı içerisinde (11.12.2015) sanık Cihan Bektaş tarafından öldürülmesi olayı ile ilgili Erzincan Ağır Ceza mahkemesinde devam eden 2 ci duruşmada mahkeme heyeti rekor hızla oy birliği ile karar verdi.
CEZADA İNDİRİM YAPILMADI
Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde 17.05.2016 tarihinde görülen 2 ci duruşmasında karara bağlanan davada sanık Cihan Bektaş hakkında TCK 62 : Maddesi olan Fail yararına cezayı hafifletecek takdiri nedenlerin varlığı ile ilgili hiçbir indirim yapılmadı. Yine Sanık hakkında TCK’nın 53/1 maddesinde belirtilen haklarından yoksun bırakılmasına karar verdi.
REKOR CEZA
Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada sanık Cihan Bektaş’a son sözleri sorulmasının ardından Mahkeme heyeti karar için kısa bir ara verdi. Verilen aranın ardından Sanık Cihan Bektaş hakkında ‘Kasten adam öldürme’ suçundan Ağırlaştırılmış Müebbet hapis cezasına ilaveten ‘Silahlı Yağma’ suçundan da 14 yıl hapis cezası verildi.