Malatya’da 58 ayrı suçtan kaydı bulunan şüpheli, 3 yeni suçtan yakalanırken, 2 ayrı suçtan da arandığı ortaya çıktı. Şüpheli şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Alınan bilgiye göre, Murtaza Ç. (32) adlı şahıs, Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 18 Ağustos 2014 tarihinde A.T. adlı vatandaşın bankadan para çektikten sonra cebinden 5 bin TL parasını alıp kaçmak, 2 Ekim 2014 tarihinde bir tuhafiye dükkanından G.Y.’ye ait 250 TL para ile kredi kartlarının bulunduğu cüzdanı çalmak ve 22 Ekim 2014 tarihinde de T.Y.’nin bulunduğu halı mağazasında masa üzerindeki cep telefonunu çalmak suçlarından yakalandı.
Murtaza Ç.’nin yapılan incelemesinden dolandırıcılık suçlarından kesinleşmiş 10 ay hapis cezası ile yine kesinleşmiş para cezasından dolayı da arandığı belirlendi.
Gasp, yağma, kapkaç, nitelikli hırsızlık, yankesicilik gibi suçlardan toplam 58 ayrı suçtan kaydı bulunan Murtaza Ç., sorgusunun ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.
Murtaza Ç. adliyeye çıkartılırken, basın mensuplarından yüzünü saklamaya çalıştı.