Arkadaşlar acaba hiç düşündük mü toplumsal ahlak nereye gidiyor??

Baştan söyleyeyim hiçde iyi bir yere gitmiyor, Emniyet'ten arkadaşlarla konuşurken ençok sorduğum sorudur bu..

Şehrin ahlaki durumu nasıl ? Diye 

Hep abi berbat cevabını aldım ve devamında tüm illerde aynı sıkıntılar var dediler..

Burada sıkıntı şu ahlaki değerlerini yitirmiş bir toplum yok olmaya mahkumdur. Bir düşünün bakalım gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakıyormuyuz?, maalesef bırakmıyoruz..

Bizim okul dönemimizde çocukluk işte bir kız arkadaşımızla konuşurken ne söyleyeceğimizi bilemediğimizden elimize yazardı arkadaşlarımız ,normalde konuşabildiğimiz kızlar ile arkadaş olma adımında heyecandan utangaçlıktan bırak yazıyı okumayı bişey söylemeden geri dönerdik..

El elden üzülmüş yar elden gitmiş
Hümeka yi zaman nanay oynarlar
Ar ile namus kalmamış gitmiş
Hümeka yı zaman nanay oynarlar

Görse bu günü bu mısralara nasıl şekil verirdi Alvarlı efe Hz leri..

Evvelden mahalledeki ailelere sahip çıkar haberdar olurduk ,şimdi kimsenin kimseden haberi yok, sokaklarda gençleri görünce korkar oldum bunlar bizim milletimizin geleceği nasıl olacak diye..

Arkadaşlar bırakalım siyaseti ticareti, bunlar aşılabilir geçici sıkıntılar, geleceğimizi teslim edeceğimiz, çocuklarımızı emanet edeceğimiz toplumu ve ahlakını gündeme alalım..

En fazla boşanmanın olduğu illerin başında geliyormuş Erzincan,
arlandım utandım , evliya yatağı tarıkat ocağı olan ilimde nasıl olur ?..

Şunudu bilirim affınıza sığınıyorum bana göre her boşanma toplumsal yeni bir sıkıntının temel atma törenidir..

Ne oldu bize biz böyle olduk, kızlarımız evvelden gelinlikle çıkılan eve kefenle dönme şartını bilir ona göre davranırdı, kayınvalidelerimiz biraz sıkıntılıydı her zaman,ama kızlarımızın sabrı onunda üstesinden gelirdi, şimdi ne oldu iki kavga bir bağrışma hadi avukata peki ya sonra kolaymı ev yıkma ev yapma?

Avretler, erine itaat etmez,
Erlerin sözü avrete kâr etmez,
Evlât baba ile iftihar etmez,
Hükemâ–yı zaman nanay oynarlar.

Peki ama niye böyle olduk? Gardaşım ana baba evladının elbette arkasında olmalı ama en küçük tartışmada bile kızım gel oğlum at demek hem vebal hem enbüyük sebep yarın hesap gününü düşünsek sorun bitecek de nerde ..

Ikinci en büyük sorun bana göre internet ve cep telefonu , erkek yada kadın eşiyle aynı ortamda ayrı hayat yaşayabiliyoruz bunun önüne nasıl geçeriz bilmiyorum ama geçmemiz mutlak lazım onu biliyorum..

Dizilerde sunulan sahte yaşam idolleride cabası inşallah devletimiz artık bunada bir sınırlama getirir toplumsal beraberliği ve ahlakı vurgulayan projelerle olaya el atarlar...

Ar ile namus kalmadı gitti
Yüzler siyah oldi, haya da bitti,
Dünyada yaşamak kemale yetti,
Hükemâ–yı zaman nanay oynarlar.

Bizim murat hoca anlatmıştı ,delikanlı üniversitede ilk defa bir kız ile arkadaş boyutunda ilk adımı atıyor söyleyecek bir şey bulamıyor ve soruyor..

Sizin orda kurt varmı? 

Ben o gencin ayağını öperim keşke gençlerimiz hep böyle olsada edepli toplumlardan Fatih ler, Alparslan lar, rabbaniler çıksa..

Ez cümle gardaşlarım sağduyulu olalım neslimize sahip çıkalım yoksa yarınlarımızı teslim edeceğimiz rasule ümmet olacak bir toplum kalmayacak...

Sevgi saygı hürmet ile...