Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan il Başkanı Ayhan Doğan, “Aşurenin içerisinde bulunan malzemeler bu yıl cep yakıyor” dedi.

Çarşı ve pazarlarda aşure hareketliliği başladı. Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla yayımladığı mesajında özellikle kuru bakliyat, kurutulmuş meyve gibi aşure yapımında temel malzemelerde ki fiyat artışlarının aşure yapımını zorlaştıracağını söyleyen CHP Erzincan İl başkanı Ayhan Doğan, “Aşurelik malzeme satan esnaf, fiyat artışı yaşanan kuru kayısı, fındık, ceviz, badem, incir gibi aşurelik malzemeleri ya çok az ya da bir kısmını alamadığını söylediklerini belirtti.
Doğan Mesajında, “Muharrem ayı ve aşure günü ülkemize birlik ve beraberlik getirsin. İnsanlarımıza hizmet etmek daima güler yüzle onlara hitap etmek, onları mutlu kılmak asıl maksadımız ve hedefimiz.  Siyasi partiler insanlar olmadan olmuyor, insan olunca da insanların güzelleşmesi, eğitilmesi ve yaşam seviyelerinin yükseltilmesi gerekiyor. Muharrem ayı ve Aşure günü, tüm İslam âlemi ve ülkemize hayırlar getirsin, Ülkemiz selamete uğrasın” dedi.
Muharrem ayının kutsal aylardan olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan; “Bir kısım vatandaşımız bu ayı, oruç tutarak geçiriyor, Allah ibadetlerini kabul etsin. Amaç; birlik, beraberlik, Gerginlikten uzaklaşıp, aydınlık günlere hep beraber ulaşmak istiyoruz” İfadelerini kullandı.