AK Parti MKYK Üyesi Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Milletvekili Bayram yayımladığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında;
“TBMM’de engelli bir Milletvekili olarak sadece Erzincan’ı temsilen değil, milyonlarca engelli kardeşimin de temsilcisi olarak bulunmaktayım ve onların ötekileştirilmeden yaşamaları için sesi olamaya devam edeceğim.” İfadelerini kullandı.  
Bayram açıklamasının geri kalanında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti iktidarımız ile engelli kardeşlerimizin sosyal hayata daha fazla katılmasını sağlamak ve bu nedenle engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini artırmak için sosyal destek programlarını hayata geçirdik. Engelli kardeşlerimizin devlet kadrolarında daha fazla yer almaları için elimizden geleni yaptık ve yapıyoruz, bugün olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.Partimiz göreve geldiği günden bu yana Engelli kardeşlerimiz için 'daha yaşanabilir bir ülke mümkündür' anlayışı ile gerek kanuni altyapı gerekse sosyal çalışmalarda kısa zamanda büyük aşama kaydedilmesini sağlamıştır ancak biz bu gelinen nokta ile de yetinmeyerek daha hayırlısı ve iyisi için çalışmalar yürütmeye devam etmekteyiz.Ülkemize ekonomik katkısı, hem de engellerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımının sağlanması amacıyla engellerin istihdamını son 13 yılda görülmemiş derece artırdık.Bunun yanında engelli vatandaşlarımızın tüm hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak Engelli Memur Seçme Sınavını hayata geçirdik ve kamuda engelli istihdamını 6 kat artırdık.
Son olarak Avrupa’da Brüksel’de “Engelli kişilere ayrımcılık yapılmaması” konulu parlamentolar arası konferansta ülkemizi temsil ederek fikirlerimizi beyan ettik.
Engelli vatandaşlarımız için yapmış olduğumuz çalışmalar ortada ancak tabi ki engelli kardeşlerimizin sosyal hayata entegre olabilmesi için çalışmalarımız artarak devam edecektir. Ben tüm engelli kardeşlerimin geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da yanlarında olmaya devam edeceğim. Hepsine, en derin saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyor, Dünya 3 Aralık Engelliler günümüzü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.
Haber : Tamer Kaan Köksal