14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde siyasi partilerin aday adaylığı başvuruları sürüyor. Erzincan'da geniş bir kesim tarafından tanınan Avukat Bahadır Pir,  Erzincan AK Parti Milletvekili aday adayı başvurusunda bulundu.

Başvurusuna ilişkin açıklama yapan Avukat Bahadır Pir şu ifadelere yer verdi; AK Parti Milletvekili aday adayı Avukat Bahadır Pir, Erzincan’a hizmet etmek adına bu göreve talip olduğunu kaydetti. Açıklamasında kısaca kendisinden bahseden Avukat Bahadır Pir, “1983 Erzincan doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. 2009 yılından bu yana Erzincan’da serbest avukat olarak faaliyet göstermekteyim. Bu süreç itibariyle siyasi partilerde, STK’larda, yönetim kurulu üyelikleri yaptım. Temsilcilikler yaptım. Farklı birimlerde başkanlık yaptım. En son 2016 baro seçimlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptım. 3 dönem Erzincanspor’da genel sekreterlik yaptım. Şu anda Hukuki Araştırmalar Derneği kısaltılmışı HUDER il başkanlığı görevini üstlenmiş bulunmaktayız. Mesleğimizi topluma faydalı olmak maksadıyla STK’larlada birleştirerek Erzincan’da yaklaşık 10 yıldır hizmet vermekteyim” dedi

AK Parti’den milletvekili aday adayı olmasının en büyük nedenlerinden birinin, ayrıştırıcı değil birleştirici siyaset yapmak olduğuna vurgu yapan avukat Bahadır Pir, “28. dönem milletvekilliği seçimlerinin öncelikle ülkemiz ve Erzincan'ımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi.