Pırlanta takılarda, temizlik ve bakım önerilerine dikkat edildiğinde, takılar uzun yıllar boyunca ilk günkü ışıltısını koruyabilir. Peki bunu önlemek için nelere dikkat edilmeli?

Baget takı ve diğer pırlanta takı modelleri, bakım ve temizlik işlemlerinin profesyonel bir titizlikle yapılması gereken ürünler. lorapirlanta.com.tr Dijital Kanallar Sorumlusu Cumhur Kumaş, baget takıların temizliğine dair bilinmesi gereken önemli bilgileri paylaştı.

Baget takı nasıl saklanmalı ve korunmalı?

Lora Pırlanta’dan Kumaş, baget pırlanta takıların bakımı ve temizliğine ilişkin şunları söyledi:

Pırlanta takılar, özel günlerin en kıymetli hatıraları. Bununla birlikte, baget küpe ve diğer pırlanta ürünleri özel ve hassas ürünler. Bu da hem bakım ve muhafazasının, hem de temizliğinin özenle yapılmasını gerekli kılıyor. Ömürlük ürünler olan mücevher takıların onlarca yıl sonra bile aynı ışıltı ile kullanılabilmesi adına, bakımının ve muhafazasının önemle yapılması şart. Her şeyden önce, bir baget takı, çamaşır suyu gibi kimyasal içerikli ürünle temas etmemeli. Bu durum, metalin rengini etkileyebilir. Pırlanta takılar, ağır işlerle uğraşırken de takılmamalı, zira zarar görmesi söz konusu olabilir. Birden fazla mücevher saklanıyorsa, her birinin aynı kutu içinde saklanmasını da önermiyoruz. Bu durum, mücevherlerin birbirine zarar vermesine neden olabilir.

Baget takı temizliği nasıl olmalı?

Yuvarlak baget yüzük ve diğer pırlanta takıların temizliği, evde birtakım kurallara dikkat edilerek yapılabilir. Baget takı temizliği sürecinde, bir temizlik solüsyonu hazırlamak bunun ilk adımıdır. Su ve sıvı deterjandan oluşan bir solüsyon ilk alternatiflerden. Pırlanta takılardaki kir ve diğer maddeleri, yumuşak bir bez ya da fırça yardımı ile, su-deterjan solüsyonu kullanarak almak mümkün. Baget takı temizliğinde kullanılabilecek diğer bir alternatif de, karbonat ve tuzdan oluşan solüsyonlar. Tuz, karbonat ve sıcak su karıştırıldıktan sonra, takıları temizlemek için iyi bir solüsyon olabilir. Aynı şekilde bir diş fırçası ya da yumuşak bezle, oval ve hafif hareketlerle baget pırlantalar temizlenebilir.

Baget takı temizliğinde nelere dikkat edilmeli?

Baget takılar, tekli ya da birden fazla taş içeren modellere sahip. Baget takı temizliğinde farklı solüsyonlar etkili bir temizlik sunabilir. Bununla birlikte, her takı için temizliğin ilk adımı, takıların bir süre temiz bir suda tutulması. Lekeler toz seviyesindeyse, böyle bir işlem temizlik için yeterli olabilir. Pırlanta taşların arasında birikmiş tozlar, böyle bir uygulama ile alınabilir. Buna karşın yağ ve farklı kirlerin söz konusu olması, özel temizlik solüsyonlarının, takı temizlik spreylerinin kullanımını gerektirmektedir. Hangi temizlik ürünü kullanılırsa kullanılsın, kimyasal içeriğe sahip olmayan ürünler kullanmak ve temizleme işlemini hafifçe yapmak önemlidir. En özel hatıralar olan takıların doğru bir şekilde temizlenmesi ve korunması, uzun yıllar boyunca ilk günkü güzelliği ile kullanılmasını sağlar.