Bağımsız Erzincan Belediye Başkan Adayı Yüksel Çakır, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından sandık sonuçlarını değerlendirdi. Düzenlediği basın toplantısında, kendileri ve ekibi açısından sonuçların olumlu olduğunu belirterek, "Bu seçimin kaybedeni yok." dedi. Çakır, seçim kampanyası süresince yanında bulunan ekibiyle bir araya gelerek yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Erzincanlı hemşerilerimiz, değerli kent sakinleri, bugün gerçekleşen Mahalli İdareler seçimlerinde elimize ulaşan kesinleşmemiş verilere göre ittifak adayı olan arkadaşımızın şu ana kadar açılan sandıklar ve girilmemiş verileri de baz aldığımızda almış olduğu oy yaklaşık olarak 28 bin civarında. Bağımsız olarak seçime girmiş olan şahsım ve ekibimin almış olduğu oy ise 20 bin civarında. Cumhuriyet Halk Partisinin almış olduğu oy ise 12 bin civarında. 3 bin oy ise diğer partilere dağıtıldığında yaklaşık olarak seçim neticesinde şu anda 63 bin oy üzerinden bu değerlendirmeyi yapıyoruz.

Açılacak sandıklarla birlikte 74-75 bin bandında bir oyun kullanılacağını tahmin ediyoruz. Kesin olmayan neticelere göre ittifak adayı arkadaşımız mevcut olan yönetimini muhafaza etmiş, ortaya koymuş olduğumuz performansla seçim kampanyasıyla elde ettiğimiz çok büyük başarıya karşılık seçimi geride tamamlayarak mevcut olan arkadaşın Belediye Başkanı seçildiğini buradan kamuoyuna duyurmuş oluyoruz. Kendisine bundan sonraki görev süresi içerisinde başarılar diliyoruz.

Baharda açan ters laleler Munzur Dağları’na güzellik kattı Baharda açan ters laleler Munzur Dağları’na güzellik kattı

Biz kampanyamız süresince Erzincan’da gittiğimiz her yerde aldığımız notlar gereği Erzincan halkının mevcut olan yönetim tarzından bir rahatsızlık duyduğunu bunun mutlaka değişmesi gerektiğini altını çizmek suretiyle hep ifade ettik. Burada ortaya çıkan sonuç bunu teyit etmiştir ve Erzincan’da yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini verilen bu oylarla ortaya koymuştur.

Burada verilen mesajı bundan sonra okumak ve Erzincan adına buna göre yol haritasını belirleyerek bundan sonra devam etmek zorundayız. Burada biz kendi üzerimize verilmiş olan mesajı aldık. Umuyoruz ki ittifak mensubu olan arkadaşlarımız Belediye Başkanı, Milletvekili arkadaşımız ve ittifak partilerinin teşkilatları ve yöneticileri verilmiş olan bu mesajın ne anlama geldiğini düşünerek bundan sonra şehrin yönetimine dair ortaya koydukları yaklaşımda bu neticeleri mutlaka değerlendirmeye tabi tutacaklar.

Seçimlere ve yarışa başladığımız ilk günden beri bu seçimin bir kaybedeni olmayacağını sonunda kazananın Erzincan olacağını sürekli vurguladık. Şu anda çıkan sonuçlar üzerinden şunu ifade edebilir ki; bu seçimin bir kaybedeni yok. Bu seçimde mevcut yönetimdeki arkadaşımız vatandaşlarımızın verdiği mesajla birlikte geçmişte aldığı oyun altında oy almak suretiyle bu mesaja muhatap olmuştur. Bizler de verdiğimiz mücadelenin neticesinde kaybeden değil, aldığımız oyla birlikte yine bu kazanca, seçimin galibiyetine ortak olmuş olduk. Çünkü burada hesaplandığında ittifak partilerinin almış olduğu oyun kendi hanelerine yazıldığında daha fazlasını alan kesim bağımsız aday ve ekibi destekleyen kitle olarak bizler olduk. Buradan bakıldığında iki partinin oyları bölündüğünde onların aldığı oyun çok daha üzerinde bir oyu bizler aldık. Dolayısıyla tek parti olarak bölündüğünde, partilerin oyları ortaya konulduğunda bu oylardan daha fazlasını aldığımız için bu seçimin birincisi olarak seçimden çıkan bağımsız aday olarak şahsım ve benimle birlikte bu yolda birlikte yürüyen arkadaşlarımızla bize destek veren vatandaşlarımız olmuştur. Bundan herkesin nasıl bir netice çıkarması gerektiğini bundan sonraki ortaya koyacakları yaklaşımı ve izleyecekleri politikaları buna göre belirlemeleri şehrimize daha faydalı olmak adına, daha büyük katkılar sağlamak adına yeni bir sayfa aralayacaktır. Bu mesajı mutlaka dikkate alacak ve ortaya koyacakları yönetimde, uygulayacakları politikalara bunu yansıtacaklardır.

Ben bu vesileyle 40 günlük süre içerisinde bizi yalnız bırakmayan başta burada, şu anda bu saatte bizimle birlikte olan gönüllü arkadaşlarıma, Erzincan halkı adına çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte bize çıktığımız günden itibaren desteklerini hiçbir zaman eksiltmeden sonuna kadar veren Erzincan halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Seçimin sağ salim gerçekleşmesine katkı sağlayan sandık kurullarına, sandık kuralları başkanlarına, güvenlik güçlerimize ve kamunun çalışan tüm mensuplarına Erzincan halkı adına teşekkür ediyorum. Seçimin Erzincan halkımıza hayırlı olmasını, beraberinde Erzincan’ın gelişmesine, ilerlemesine, kalkınmasına, yeni bir sayfa aralamasını umut ederken bu süreçte bu beklentileri dile getiren bütün hemşerilerimize verdikleri mesajdan dolayı teşekkür ediyor, daha yaşanabilir bir Erzincan için bundan sonra hep birlikte, hep bir mücadele içerisinde olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum.

Erzincan’la birlikte Türkiye’nin birçok İlinde gerçekleşen seçimle ilgili sürpriz sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bu sonuçlar şunu göstermiştir ki; Türkiye’de ortaya konulan politikalar, yaklaşım artık gözden geçirilmeli, Türkiye’deki yaşayan insanların verdikleri mesaj iyi algılanmalı ve geliştirilecek olan politikalar bu noktada yeniden ele alınmalıdır. Bu vesile ile ben tekrar bu seçimlerin Erzincan’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diler, tüm hemşerilerimize en içten, en kalbi duygularımla selamlarımı, saygılarımı sunarım. Seçilen ve güven tazeleyen arkadaşımıza, ekibine seçilmiş olan Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımıza da Erzincan halkının vermiş olduğu fırsatı iyi kullanarak Erzincan’ı daha da ileriye götürmeleri konusunda da başarılar ve kolaylıklar dilerim."