Gelişen olaylar ışığında kripto para birimlerinde volatil günler yaşamaya devam ediyoruz. Bu günlerde ise genel olarak her zaman olduğu gibi balina hareketleri dikkat çekiyor. Peki, şu anda balinaların hedefinde hangi altcoin var?

Balina Hareketleri

Kripto para piyasasında balinaların gerçekleştirmiş olduğu alım satım işlemleri genel olarak takip ediliyor. Çünkü balinalar, normal yatırımcının sahip olduğundan çok daha fazla yatırıma sahip ve bu kişilerin hem tecrübeli oldukları hem de piyasayı etkileme güçlerinin olabileceği düşünülüyor. Balinaların ellerindeki büyük miktarlardaki herhangi bir altcoin’i satması piyasada bir satış baskısı oluşturma potansiyeli taşırken, alımlar da bir alım baskısı oluşturma potansiyeli taşıyor.

Bir kripto para ve blockchain haber sitesi olan Bitcoinhaber.net’te de belirtildiği gibi son zamanlarda Ethereum balinalarının yapmış olduğu hamleler dikkat çekiyor. Elde edilen verilere göre Ethereum (ETH) balinaları popüler meme token Shiba Inu (SHIB) alıyor gibi görünüyor.

Balina izleme hizmeti WhaleStats’ın verilerine göre, kripto para ağındaki en büyük 2.000 balinanın şu anda 606,5 milyon dolar değerinde Shiba Inu yatırımı bulunuyor. Buna ek olarak stablecoin’ler ve Ethereum hariç balinaların bir sonraki büyük yatırımının 167 milyon dolar ile Polygon (MATIC) olduğu görülüyor. 

Öte yandan WhaleStats balinaların, Bitpanda (BEST), Chainlink (LINK), SwissBorg (CHSB), Uniswap (UNI), Decentraland (MANA) ve Locus Chain (LOCUS) kripto para birimlerinde dikkat çeken yatırımları olduğunu ifade ediyor.

Shiba Inu Fiyatı

Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci meme token konumunda bulunana Shiba, yazının kaleme alındığı sırada 0,000010 dolardan işlem görüyor. Shiba tüm zamanların en yüksek seviyesini 28 Ekim 2021 tarihinde 0,000088 dolar ile kırmıştı. Dolayısıyla şu anda SHIB’in ATH seviyesinin yüzde 88 oranında altında kaldığı ifade edilebilir. 

Bunlara ek olarak 6 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 14. kripto para konumunda bulunan SHIB, son 1 ay içinde yaklaşık olarak yüzde 16 düşüş yaşadı. Analistlere göre şu anda SHIB, genel kripto para piyasası ile birlikte hareket ediyor ve bir yükseliş gelebilmesi için öncelikle Bitcoin’de önemli seviyelerin kırılması gerekiyor.