Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki vatandaşlar için Bartın’da gönüllü seferberlik başladı. Depremzedelerin ısınma ihtiyacını karşılamak için Bartın’dan bölgeye gönderilecek odunlar gönüllüler tarafından tek tek çuvallanıp tırlara yüklendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki vatandaşların ve bölgede görev alan ekiplerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da vatandaşlar gönüllü seferberlik başlattı. Kentteki yardım merkezlerinde gönüllü olarak görev alan vatandaşlar yardımların sınıflandırılması, tırlara yüklenmesi gibi görevleri üstleniyor. Her çağrıya koşan gönüllüler deprem bölgesindeki ısınma ihtiyacının karşılanması için paletlerden elde edilen odunları da tek tek çuvallayarak tırlara yüklüyor.

Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gönüllü öğretmenlerin öncülüğünde devam eden çalışmalara kadınlar ve öğrencilerin yanı sıra engelli vatandaşlarda katılıyor. Yapılan çalışmalarda parçalanan paletler motorlu testerelerle kesilip tek tek çuvallanıyor.

Ç alışmalara katılan gönüllü vatandaşlar, duygularını, “Her şey depremzedeler için. Bir umut olduysak bizim için ne mutlu. Biz onlar için gece gündüz çalışmaya devam ederiz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya razıyız. Elimizden geldiğince yaraları saracağız hep birlikte.” Şeklinde ifade ettiler.