Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun yaptığı yazılı açıklamada "15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.

Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti eğilmedi Türkiye yenilmedi.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar.

Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Türk Milleti 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir.

Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

Büyük Türk Milleti; o gece verdiği mücadele ile istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini, neleri göze alabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Kurtuluş Savaşında Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmamı, İzmir’i işgal ettiklerinde Yunanlılara ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’i çıkaran büyük Türk Milleti, yeni kahramanlar çıkarmıştır.

15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımız şehitlik, 2200 vatandaşımızda  gazilik şerefine ulaşmıştır. Bugün Ülkemizin her köşesinde coşkuyla, gururla söylenen bağımsızlık türkülerinin asıl bestekârı, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edecek olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir.

Onlar, 15 Temmuz gecesi cesaretleri, dirayetleri, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Onlara minnettarız.

Emanetleri emanetimizdir. Onların sahip çıktığı gibi bizler de sahip çıkacağız ve namerdin elini değdirtmeyeceğiz bu aziz vatana, bu kutsal bayrağa.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha

sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Şehitlerimizin aziz hatıralarıyla ve kanlarıyla mübarek kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde En büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Sözlerime üstad Abdurrahim KARAKOÇ'un  şu dörtlüğüyle son vermek istiyorum.

Ölüyorum dese de ölmez TÜRKİYE

Bir değil bin yara yese de ölmez TÜRKİYE

İçindeki cevher sökülüp atılmadıkça

Asırlar boyu can verse de ölmez TÜRKİYE.

Ne mutlu Türk’üm Diyene!"