Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, "İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası" vesilesiyle yaptığı açıklamada insanların birbirine hoşgörü ve anlayışla yaklaştığı bir dünyanın arzusunu dile getirdi. Başkan Aksun'un mesajında vurguladığı temel noktalar şunlar oldu:

"Aksun, insanların özgünlüğüne saygı gösterilerek yaşatılması gerektiğini belirtti ve insan haklarına hiçbir şekilde ödün verilmemesi gerektiğini vurguladı. İnsanın değerini belirleyen faktörlerin, herkes için eşit olduğu zaman gerçek anlamını bulduğunu dile getirdi. Tüm bireylerin, hiçbir ayrım yapılmaksızın sadece insan olmaları sebebiyle eşit, özgür ve onurlu bir yaşam hakkına sahip olduklarını önemsedi."

Kadın Girişimcilere Stres Yönetimi Eğitimi Verildi Kadın Girişimcilere Stres Yönetimi Eğitimi Verildi

Başkan Aksun, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, insan hakları alanında atılan her olumlu adımın vatandaşlara duyulan saygının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

"İnsan haklarının korunmasında her bireyin büyük bir sorumluluk taşıdığını belirten Aksun, bu görevin sadece hükümetlerin değil, tüm kurumların ve bireylerin üzerine düştüğünü vurguladı. Toplumda insan hakları bilincinin ve uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun yerleşmesinin büyük bir önem arz ettiğini söyledi."

Aksun, insan haklarına sadece destek vermekle kalmayıp aynı zamanda tavizsiz bir savunucu olduklarını ifade ederek, herhangi bir hak ihlali durumunda ihlal edilen bireylerin yanında yer aldıklarını ve bu desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Son olarak, Aksun, tüm insanların karşılıklı hoşgörü ve anlayış içinde yaşadığı bir dünya temennisinde bulunarak, vatandaşların 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası'nı kutladığını dile getirdi.