Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla duygusal bir mesaj yayımladı. Tanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde bir kez daha minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.

Tanoğlu açıklamasında, Atatürk'ün bağımsızlık, milli egemenlik, ve demokrasi anlayışıyla, çağdaş uygarlık hedefleriyle sadece Türkiye'nin değil, tüm dünya tarafından hayranlıkla karşılandığını vurguladı. Onun mücadelesi ve vizyonunun büyüklüğünün her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ve Atatürk'e olan hayranlığın arttığını belirtti.

Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan: Yol araç trafiğine kapandı Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan: Yol araç trafiğine kapandı

Bağımsızlık ve özgürlük için verdiği mücadele ile Türk milletini tarih sahnesine çıkaran Atatürk'ün, Cumhuriyet ile Türk halkını çağdaş uygarlığa taşıdığını hatırlatan Tanoğlu, bu mirası gelecek nesillere taşımanın önemine vurgu yaptı. Atatürk'ün yolunda ilerlemek için çalışmanın esas olduğunu belirtti.

Tanoğlu, vatanseverliğin ve laik Cumhuriyet'in önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin bağımsızlığını ve Cumhuriyeti korumanın her vatandaşın sorumluluğu olduğunu hatırlattı.

Erzincan iş dünyası olarak, Türkiye'nin aydınlık geleceğine olan inançlarını ve müreffeh bir Türkiye hedeflerine olan kararlılıklarını bir kez daha vurguladıklarını belirten Tanoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İstiklal mücadelesi kahramanlarını rahmet ve şükranla andıklarını ifade etti.