YERELSEN’in 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yeniden Yerelsen Genel Başkanı seçildi. Yüce, “Yerelsen bugün bir marka ise yaptığımız tüm faaliyetlerde arkamızda duran, doğru yaptığımız her işte bize sonsuz destek veren değerli üyelerimizin ve belediye başkanlarımızın sayesindedir. Umuyoruz ki önümüzdeki dönemde de sendikamız ülke genelinde daha fazla örgütlenmiş olarak yükselişini sürdürecektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası’nın (YERELSEN) 6. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Kocaeli’de düzenlenen genel kurula Başkan Yüce’nin yanı sıra MARKA Genel Sekreteri, YERELSEN Başkanvekili Dr. Mustafa Çöpoğlu, Hizmet-İş Genel Başkanvekili Mehmet Keskin, TÜRK-İş Marmara Bölge Başkanı Adnan Uyar, Yerelsen Genel Sekreteri Ali Danış, sendika üyesi belediye başkanları, sendika temsilcileri, genel müdürler ve delegeler yer aldı. 6. Olağan Genel Kurul sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yeniden Yerelsen Genel Başkanı seçildi.

MARKA Genel Sekreteri, YERELSEN Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Emeğin en kutsal değer olduğuna inanıyoruz. Kamu yararını da önceliyoruz. Emeğin kutsallığı ile kamu yararı entegrasyonuyla istişare içinde toplu sözleşmeleri tamamlıyoruz. 712 tane toplu sözleşme yaptık bugüne kadar. Bize internet sitemiz üzerinden üye olanlar da oldu. Ancak referanslarla üyelerimiz de yer aldı. 6. Olağan Genel Kurulun ardından üye sayımız 72 üye daha artarak 138’e ulaştı. 35 bin çalışanımız var. Üye sayımızı daha da güçlendireceğiz. Türkiye’deki tüm belediyelere hizmet edecek kadar güçlü bir ekibe sahibiz. Bu duygularla genel kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hizmet-İş Genel Başkanvekili Mehmet Keskin, “Hizmet-İş dünya sendikal yaşamında rol model olan bir sendikadır. Emek mücadelemizi sadece ülkemizde değil, dünyada örnek haline getirdik. 6. Olağan Genel kurulun hayırlı olmasını temenni ediyorum” derken; TÜRK-İş Marmara Bölge Başkanı Adnan Uyar, 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni ederek, toplantı katılımcılarına TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın selamlarını paylaştı. Uyar, “Sendikacı olarak görevimiz temsil ettiğimiz toplumun hak ve menfaatlerini korumak. Ancak biz aynı zamanda vatanımızdan yanayız” diye konuştu.

Yerelsen’in kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye’nin hemen hemen her ilinde pek çok önemli projelere imza atan bir sendika olduğuna dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “İşimize yaklaştığımız profesyonel bakış açımızla birlikte alanlarında uzman ekibimizle Türkiye genelinde her yıl onlarca toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürütüyoruz. Sendikamızın kuruluş amaçlarından biri de üyeleri adına toplu iş sözleşmesi yapmaktır. Sendikamız, bu misyonu doğrultusunda yüzlerce toplu iş sözleşmesi gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda sendikamızdan önce yapılmış olan Toplu İş Sözleşmelerindeki yasal dayanağı bulunmayan ve uygulama imkânı olmayan üyelerimizi bağlayıcı hükümler temizlenmiştir. Yine Toplu İş Sözleşmeleri, işçi sendikalarımızla mutabakat içinde kamu yararı dikkate alınarak makul ve Türkiye standartlarında uygulanabilir sözleşmeler haline getirilmiştir” diye konuştu.

“40 ilde 138 üye”

Başkan Yüce, “Kocaeli, Bursa, Sakarya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Balıkesir gibi Büyükşehir Belediyeleri; Aksaray, Tokat, Rize gibi İl Belediyeleri; bunlarla birlikte birçok ilçe belediyesi, belediye şirketleri ve kalkınma ajansları olmak üzere 40 ilde toplam 138 üyesi bulunan, profesyonel bir anlayışla çalışmalarının çıtasını yükseltip Avrupa Birliği’nden aldığı projeleri başarı ile uygulayan bir sendika olarak Kamu İşverenleri alanında Türkiye’nin en güçlü sendikaları arasındayız. Şu an bulunduğumuz konum; 17 yıldır gayret, kararlılık ve hizmet aşkıyla yürüttüğümüz çalışmalarımızın neticesidir. Hamdolsun ki bu emekler bugün bizi Kamu İşverenleri alanında referans alınacak bir kurum konumuna yükseltmiştir. Geldiğimiz noktada işimizi eksiksiz yapmanın, kamu yararı yönünde faydalı sonuçlara imza atmanın kıvancını yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“Yerelsen yükselişini sürdürecek”

Yerelsen’in kurumsal bir marka haline geldiğini ifade eden Başkan Yüce, “Hamdolsun ki bugün Yerelsen, kanaati dinlenen ve danışmanlık alanında kendisine başvurulan kurumsal bir marka durumuna gelmiştir. Yerelsen bugün bir marka ise yaptığımız tüm faaliyetlerde arkamızda duran, doğru yaptığımız her işte bize sonsuz destek veren siz değerli üyelerimizin ve belediye başkanlarımızın sayesindedir. Buradan bu sürece samimi gayretleri ile katkıda bulunan üyelerimize, Belediye Başkanlarımıza, Yerelsen Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu üyelerine ve sendika çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreç aynı samimiyet ve azimle yoluna devam edecektir. Umuyoruz ki önümüzdeki dönemde de sendikamız ülke genelinde daha fazla örgütlenmiş olarak yükselişini sürdürecektir” ifadelerini kullandı.