Şehrimizi, ülkemizin en yeşil kentlerinden biri haline getirme yolunda önemli adımlar atmaya devam eden Erzincan Belediyesi, Yaklaşık 4 yılda 8 park inşasını tamamlayan Erzincan Belediyesi aynı zamanda Erzincan tarihinin en büyük ağaçlandırma çalışmasına imza attı. Yürütmeyi planladığı yeşil alan projeleri ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4m² artırmayı hedefleyen Erzincan Belediyesi bu amaçla kent merkezinde önemli yeşil alan çalışmalarına başladı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın isminin verileceği, yaklaşık 72.000 m2 alanda inşa edilecek olan Tema park ve yamaç alanı olarak üç aşamada tamamlanacak olan Binali Yıldırım Parkı’nın yanı sıra Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün üst tarafına 15 Temmuz Şehitler Anıtı Parkı inşa ediliyor. 13000m2 alan üzerine tasarlanan parka 15 Temmuz şehitlerine ithafen 249 adet ladin ağacı dikilecek. Ayrıca 15 Temmuz şehitlerimiz adına tasarlanacak olan anıt, proje alanının içerisinde oluşturulacak tepe üzerine konumlandırılacak. Anıt etrafında ise yürüme yolları, havuzlar, wc, oturma alanları, oluşturulacak.

İnşa edilecek olan park alanında incelemelerde bulunan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “ Şehrimizi ülkemizin en yeşil kentlerinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendinin ismini vereceğimiz parkta çalışmalarımız hızla devam ederken 15 Temmuz Şehitlerine ithafen yeni bir parkın projelendirme çalışmalarını tamamladık. Bu parkta 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen 249 insanımız anısına 249 adet ladin ağacı dikilecek. Ayrıca  15 temmuz şehitlerimiz adına tasarlanacak olan anıt , proje alanının içerisinde oluşturulacak tepe üzerine konumlandırılacak. Anıt etrafında ise yürüme yolları, havuzlar, wc, oturma alanları, oluşturulacak. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Gerçekleştirilen incelemelerde Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı eşlik etti.