Erzincan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, makamını bir günlüğüne Salih Erkan İlkokulu Öğrencisi Yiğit Hasret Koç’a bıraktı.

23 Nisan’da gerçekleşen geleneksel makam teslimine Milli Eğitim Şube Müdürü Yardımcısı Celal Aydın, Salih Erkan İlkokulu Müdürü Ahmet Sağsöz ve Salih Erkan İlkokulunu temsilen öğrenciler katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gelen misafirleri makamında kabul eden Başkan Aksun, makamını bir günlüğüne Yiğit Hasret Koç’a devretti.  Bir günlüğüne Erzincan Belediye Başkanı olan Yiğit Hasret Koç, bazı istek önerilerde bulundu. 

23 Nisan Erzincan Belediye Başkanı Yiğit Hasret Koç; “Sevgili Belediye Başkanım öncelikle yeni görevinizi kutlar başarılar dilerim. Umarım can Erzincan’ımız için çok güzel işler yaparsınız. Ve yapacağınızdan eminim. Belediye Başkanlığının çok zor bir görev olduğunu biliyorum. Bunun için Allah yardımcınız olsun. Demokrasi güzel şey siz en çok oyu alarak Erzincan’ımızın Belediye Başkanı seçildiniz. Ben de okulumda ki bütün sınıflardan en çok oyu alarak okul temsilcisi seçildim. Siz nasıl can Erzincan’ımıza faydalı olmak istiyorsanız ben de okuluma faydalı olmak istiyorum. Temsilli Erzincan Belediye Başkanı olarak birim amirlerine taleplerim şunlardır. Okulumuzun bahçesine arkadaşlarımızın rahatlıkla su içeceği su pınarı, çocuklara uygun basketbol ve futbol sahası, Belediyemizin ana girişinin sürekli olarak bütün vatandaşlarımıza açık hale gelmesi ve Belediye çalışmalarını yerinde görmektir” dedi.

Başkan Aksun ise; “23 Nisan her zaman geleceğin temsilcisi olan çocuklarımızın bu günlerde bu koltuklara oturup bize verdikleri talimatı can kulağı ile dinleyerek geleceğimizin emin olduğunu gözlemlemek bizi çok mutlu etti. Yarınlarımızı daha yaşanılabilir bir hale getirmek için, daha güzel yeşil bir Erzincan oluşturabilmek için, sakin kent anlayışıyla hareket ederek şehrimizi mutlaka yeni donatılarla bezetip gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Erzincan bırakacağımızdan şüpheniz olmasın. Sizlerin geleceğini düşünerek bütün projelerimizi planlayacağız” ifadelerini kullandı. Ve Salih Erkan İlkokulu Öğrencisi Yiğit Hasret Koç’a derslerinde başarılar dileyerek gününü kutladı.

Konuşmaların sonunda Başkan Aksun öğrencilere ve öğretmenlere hediyeler verdi.