Erzincan Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla Türkiye’nin en güzel mesire alanlarından biri haline gelen Ekşisu mesire alanında çalışmalar devam ediyor. Bölgede yeni yürüyüş yolları, seyir terasları, seyir köprüleri, yeni kamelyalar, çocuk oyun parkları, barbeküler ve 1000 araçlık bir otopark inşa edildi. Son olarak eski mesire alanıyla, yeni yapılan piknik alanı arasında bulunan kanalın ıslah çalışmalarına başlandı.
14 Şubat Salı günü belediye encümen üyeleri ile birlikte bölgeyi ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, yeni dönemde Ekşisu’da yürütülecek olan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Daha sonra bir açıklama yapan Başkan Başsoy“Hemşehrilerimizin yoğun olarak kullandığı Ekşisu mesire alanında gerekli çalışmaları gerçekleştirerek yeni bir mesire alanı ortaya çıkarıyoruz. Burada yaklaşık 2.5 senedir çalışmalarımızı sürdürüyoruz.180 bin m2 alanın tamamına otomatik sulama sistemi kuruldu. Ayrıca bölgede yeni yürüyüş yolları, spor alanları, kent mobilyaları montajı, 1.000 araçlık bir otopark gibi hizmetler tamamlandı. Bölge bu çalışma ile çok prestijli bir hale gelecek. Ekşisu bölgesine son üç yılda yapılan yatırımların mali değeri ise 7 milyon TL’yi bulacak.Çalışmalarımıza bahar aylarında devam edeceğiz .” Dedi.