Başkan Başsoy Mesajında "Yüce yaradan, en son ve en mükemmel din olan İslam dinini, sonsuz rahmetini tecelli ettirdiği motiflerle donatmış ve bizlere, mükemmel bir manevi zenginlik bahşetmiştir. Bu manevi zenginlik ve feyz günleri de üç aylar içerisinde yoğunlaşmaktadır. Üç ayların, bereket ve rahmet dolu mübarek gecelerinden ilki olan Regaip Gecesini bu gün idrak edeceğiz.

Regaip, herhangi bir şeyi istemek, meyletmek, bu emeller doğrultusunda çaba sarf etmek demektir. Regaip Kandili ise her türlü arzu, istek ve meylimizi, iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate yöneltme, bütün işlerimizi Cenab-ı Hakk'ın rızasına uygun hâle getirme çabasıdır.

Geceyi, bizlere lütfedildiği hassasiyetle gerektiği gibi idrak etmek ve yaşamak, yaratılmışların Yüce Mevla'ya, hamdını ve acizliğini ifade etmesi adına sunulan bu büyük fırsatı değerlendirmek, bizler için bir borçtur, görevdir.

Bu gecenin, bütün İslam âlemine, özellikle son zamanlarda zulme maruz kalarak zor günler yaşayan din kardeşlerimize, milletimizin ayrı ayrı her bir ferdine hayır, rahmet, feyz ve bereket kaynağı olmasını tüm insanlığa huzur, barış ve kurtuluş getirmesini diliyorum.

Regaip geceniz mübarek olsun"dedi.