Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklama da; Erzincan Belediyesi olarak kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini kazanmaları adına önemli çalışmalar yürütüyoruz dedi.

Başsoy açıklamasın da; “Kadın, toplumun ve ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler.

Biz kadınlarımızı hak ettiği yerde görmek isteriz. Bunun için her şeyi ama her şeyi yapmaya hazırız.  Bu güne kadar Erzincan Belediyesi olarak kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini kazanmaları adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. Meslek Edindirme Kurslarımız sayesinde kadınların toplum içerisinde daha üretken hale gelmeleri için çalışıyoruz. Bunlardan maksadımız kadının toplum içerisindeki yerini güçlendirmekti. Hükümetimizin bu konuda birçok çalışması oldu. Kadın hızla hak ettiği yere doğru ilerliyor. Bu gün siyasi arenada ilk kez bu kadar çok kadını görüyor olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Yönetimde söz sahibi, temsil edilen ve özellikle temsil eden, eğitimli, haklarını bilen ve haklarını arayabilen, düşünen, üreten bir kadın, iş dünyasında söz sahibi, girişimci, iş arayan değil işveren bir kadın yarının Türkiyesinin çağdaş, demokrat, entellektüel yapısını temin edecek. Bundan da önemlisi toplumun sayısal olarak yarısını oluşturan eğitimli kadınlar toplumsal kalkınmışlığın olmazsa olmazıdır.

Velhasıl kadınlarımıza toplumumuz içerisinde verdiğimiz yer kadar gelişecek ve var olacağız.

Tüm bunlarla beraber, kadına yönelik şiddetin artık bir son bulması için tüm toplum kesimleri olarak daha duyarlı olmalıyız.  Çünkü Türkiye'de ve dünyada kanayan bir yaradır kadına şiddet. Kadına kalkan el iflah olmaz. Annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan bir ruhun iflas ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Çünkü biz kadını kutsal sayan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.’ Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Bizlere her alanda rehber olan, yaşantımız boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen fedakar analarımıza ve ablalarımıza saygı ve sevginin olduğu bir dünya dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.