Erzincan Belediye Başkanı, Cemalettin Başsoy 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Başsoy mesajında;"1 Mayıs emeğin, alın terinin günüdür. Emeği ile geçinenlerin dayanışma günüdür. Alın teriyle geçimini temin eden, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum.

Bizler, emeğin hakkını alın teri kurumadan vermek gibi bir inancın, bir geleneğin yoğurduğu anlayışla bakıyoruz. Bu sebeple emeğe hakettiği en yüksek seviyede karşılığını vermeye çalışıyoruz.

Devletimiz özellikle son 17 yılda işçi haklarının korunması ve çalışma saatlerinin düzenlenmesinde büyük adımlar attı. Bunun en önemli göstergelerinden biri de, çalışan kesimimiz için çok anlamlı bir gün olan 1 Mayıs’ın, Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil ilan edilmesi olmuştur. Resmen kutladığımız bu günde, verdiğimiz demokratikleşme mücadelesini bir adım daha ileriye taşımak, yine bizim elimizde.

Sağduyu ile bu güne yüklenen mananın dışına taşmadan kutlanacak 1 Mayıslar, ülkemizde sadece sözde demokrat batı ülkelerine ders verecek bir zeminin oluşmasına imkân sunacaktır.

1 Mayısların, emeğe ve emek sahiplerine daha çok saygı ortamı oluşturması, onlar için daha yaşanılabilir bir hayat sürdürebilmelerine imkan sunması temennisi ile.."Dedi.