10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Gazeteciler cemiyetini ziyaret etti. Yapılan ziyarette Erzincan Gazeteciler Cemiyeti yönetimi tarafından karşılanan Başkan Başsoy, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirterek çalışan gazeteciler halkın gözü, kulağı, eli ayağıdır dedi.
Başkan Başsoy; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dünyanın her tarafında kutlanıyor. Bu nedenle Erzincan Belediyesi olarak Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettik.
Dünya da esas halkın gözü kulağı eli ayağı çalışan gazetecilerdir. Bu işin en büyük sorunlarını yaşayan, en büyük çilesini çeken, emeğini veren siz değerli alanında çalışan gazeteciler olduğunuzu çok yakından takip ediyoruz. Erzincan’da da Gazeteciler Cemiyetimize bağlı alanında çalışan birçok gazeteci arkadaşımızla gün içerisinde hafta içerisinde, her gün hemen hemen beraberiz. Onların ne kadar güzel bir iş yaptıklarını yakından şahit oluyoruz. Erzincanlı hemşerilerimizin de haber alma özgürlüğü açısından yapılan çalışmalar yatırımlar açısından hemşerilerimize doyurucu haberler ulaştırmada kendilerini çok büyük emekleri ve gayretleri var. Ben bu bağlamda tüm gazetecilerin çalışan gazetecileri canı gönülden tebrik ediyorum. Çalışmaların da başarılar diliyorum. Bundan sonra yapacakları çalışmalar da her zaman belediye olarak yanlarında olduğumuzu da açıkça ifade etmek istiyorum. Tabii ki gazetecilik zor bir meslek, ama objektif tarafsız halkı aldatmadan doğru haber verme önemli olan budur. Bunu da biz Erzincan’da yıllardan beri yaşıyoruz. Yıllardan beri bunlara şahidiz. Vatandaşlarımızı doğru bilgilendiriyorlar. Ben tekrar teşekkür ediyorum tüm dünyada çalışan gazetecilerin gazeteciler gününde tebrik ediyorum” dedi.