Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Mevlid Kandili sebebiyle bir mesaj yayınlayarak tüm İslam âleminin kandilini kutladı. Başkan Başsoy mesajında "Âlemlere rahmet, insanlara son kılavuz olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyamızı şereflendirişinin yıl dönümünde bir Mevlid Kandilini daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Onun aracılığı ile insanlığa gönderilen İslam dini de tebliğin başlangıcından zamanımıza kadar uzanan süreçte; rahmet, adalet, paylaşım, barış ve güvenlik gibi önemli ilkeleri her zaman önde tutarak umutsuz ve çaresiz insanların ümit ve ışık kaynağı olmaktadır.

Maalesef günümüzde dünyanın dört bir yanında ümmet kan ağlıyor, İslam dünyası paramparça. Suriye, Irak, Myanmar, Türkistan başta olmak üzere, pek çok yerde, on milyonlarca Müslüman muhacir durumuna düşürüldü. Bizlere düşen Ensar’ın Muhacire sarıldığı gibi onlara sarılmak ve ümmete sahip çıkmaktır. Her sözü ve davranışı, insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi, yeniden anlamak ve O'nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır.

Mevlid Kandilinin, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum"dedi.