Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 5 Nisan Avukatlar günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Başsoy mesajında;"Hukukun üstünlüğüne inanan ve devletlerin, özellikle demokrasilerin ancak ve ancak adaletle ayakta durabileceğini düşünen bir siyasi geleneğin mensuplarıyız. Hukukun iki ayağından biri olan savunma makamını temsil eden avukatlık müessesesi, adaletin tecellisinde çok büyük bir öneme haizdir. Avukatlar, verdikleri hizmetlerle toplumda hukuka, eşitliğe ve adalete duyulan güvenin en yüksek düzeyde olmasına katkı sağlamaktadırlar.

Hele hele zor günler içerisinden geçen ülkemizde yargının kamu vicdanına hitab etmesi gibi önemli bir şartın tecellisinde avukatlık müessesesi de üzerine düşeni mutlaka yerine getirmelidir. Devlet içerisinde, ordu içerisinde, emniyet güçleri içerisinde emirleri legal hiyerarşik yapı dışından alan yapılar ne kadar kabul edilemez ise, hukuk sistemi içerisinde de bu ve benzeri yapılar çok daha vahim sonuçlara sebep olabileceği için asla ve kata kabul edilemez. Türk hukuk sisteminin önemli bir parçası olan avukatlık müessesi de gereken hassasiyeti en üst seviyede göstermiştir, göstermelidir.

Ben bu duygu ve düşüncelerle, hukuk devletinin olmazsa olmazı, savunma mesleğinin temsilcileri olan avukatlarımızın 5 Nisan avukatlar gününü kutlar, bu kutsal mesleğin mensuplarına ayrı ayrı saygılarımı sunarım."Dedi.