Erzincan Belediyesinde gerçekleşen toplantıya belediye yöneticileri, üniversite ve sivil toplum örgütleri iştirak etti. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları ve teknik yöneticiler dışında, Erzincan Üniversitesini temsilen Mimar Yrd Doç Dr Arzu Güncü, İnşaat Mühendisleri Odasından Gökhan Ölmeztürk ve Ümit Turan, Mimarlar Odasından Ferhat Yıldız katıldı. Erzincan’da deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası müdahalelerin tartışılarak masaya yatırıldığı toplantı akabinde, program, Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Kızılay Afet Koordinasyon Merkezi ziyareti ile devam etti.

Programın maksadının afet sonrasında belediyelerin birlikte hareket edebilmeleri için gerekli koordinasyonun sağlanması olduğunu ifade eden TBB Genel Sekreter Yardımcısı Keleş, Erzincan’ın geçmişte yaşadığı tecrübeler doğrultusunda afetlere daha hazırlıklı bir kent olarak öne çıktığını vurguladı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise, TBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş önderliğinde yürütülen bu proje kapsamında olası bir afet anında belediyelerin organize bir dayanışma örneği sergilemesi için ön çalışmalar yapıldığını söyledi.

Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; “ Hangi belediye, ne kadar yetişmiş personele, teçhizat ve fiziki donanıma, müdahale tecrübesine sahip bunun tespiti yapılıyor. Bir envanter çıkarılıyor. Bölgesel olarak aynı gurup içerisinde yer alan illerin sahip oldukları donanımın bir afet anında bölgeye sevki adına bunlar çok önemli. Bu çalışmayı yürüten Kadir Topbaş Beyefendi ve Mehmet Keleş beyefendiye teşekkür ediyorum. Büyük çoğunluğu 1. Dereceden deprem bölgesi olan bir ülkede, koordinasyon yetersizliği sebebi ile gerekli acil müdahalenin yapılamaması içler acısı bir durum ortaya çıkarabilmektedir” dedi.