Erzincan İl Genel Meclisi tarafından istek ve ihtiyaçlara göre belirlenen yatırım bütçesi ilçe ve köylerin, kanalizasyon, asfalt, içme suyu şebekeleri, sosyal tesislerin bakımı gibi yatırımlar için kullanılacak.
 Erzincan İl Genel Meclisi kasım ayı meclis toplantıları sürüyor. Meclis Başkanı Ünal Tuygun başkanlığında 2017 Yılı Yatırım ve Bütçe görüşmeleri nedeniyle yaklaşık iki haftadır devam eden toplantıların bugünkü oturumunda 2017 yılı yatırım bütçesi oluşturularak karara bağlandı. Buna göre 2016 yılında 54 milyon 700 bin TL olan yatırım bütçesi 2017 yılında 65 Milyon 473 bin TL olarak belirlendi. Meclis üyeleri ve özel idare birimleri tarafından belirlenen bütçe mecliste oy birliği ile kabul edildi. Toplantı sonunda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, 2017 yılı yatırım bütçesinin Erzincan’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, meclis üyeleri ve özel idare yöneticileri ile çalışanlarına teşekkür etti.
 2017’DE HEDEF ALTYAPI VE ASFALT
İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun konuşmasında geçtiğimiz dönem ve bu dönem önceliğin köylerdeki altyapı projeleri olduğunun altını çizerek; “Geleceğe yönelik bir yatırım stratejisi izledik. Görsellikten ziyade toprağın altına modern kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve su depoları olmak üzere ciddi bir çalışma başlattık. Bu noktada ilçelerde ve köylerimizde altyapı çalışmalarına hız verildi ve belli bir noktaya geldik. Bu yıl içerisinde başladığımız sıcak asfalt tesisiyle de bölgemizde sıcak asfalt yol yapımına başladık, pilot bölge olarak merkezde köylerimizi sıcak asfalta kavuşturduk. 2017 Baharı ile birlikte gurup köylerimizde yollarımızı sıcak asfaltla kaplayacağız. Gerekli araç ve imkana artık sahibiz. Bölgenin problemleri çok, bazı ilçelerimizin yol çalışmaları zor, vadiler zor, yeni yol yapımlarında günlerce, aylarca çalıştığımız oluyor. Ama hedeflediğimiz stratejiye göre iki buçuk yıllık bir süre içerisinde Erzincan’ın büyük köylerinin tamamını, küçük köylerin de bir bölümünde olmak üzere altyapıyı bitirmiş olacağız. Altyapısı biten köylerde de kilit taşı uygulaması olmayan yerlerde kilit taşı kaplayacağız. Öte yandan köy sosyal tesisleri, cami ve ibadethanelerin tamir ve bakımlarına ayırdığımız bütçemiz geçen yıl gibi bu yılda oluşturuldu. 2017 Yılı yatırım bütçemizin hazırlanmasında, gerçekleştirilmesinde emeği olan meclis üyelerimize, kurum yöneticilerimize ve çalışanlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Hazırlanan bütçe Erzincan’a ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.