Erzincan Belediyesi, ramazan boyunca sürecek etkinliklere başladı. Atatürk Parkı ve Belediye Kültür Evi arkasında devam eden etkinliklerin ilki ramazan'ın 1. günü gerçekleşti.
 
Erzincan'da Ramazan Akşamları adlı programların açılışı, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Jandarma Alay Komutan jandarma Albay Murat Orhan Tonğ, protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşti.
 
Protokol üyeleri öncelikle bu sene Atatürk Parkına kurulan ve iki yıldır olduğu gibi bu yıl da Çalık holdingin sponsorluğunda gerçekleştirilen iftar çadırında hemşehrilerimizle birlikte iftar yaptıktan sonra Ramazan Akşamları isimli programa katılmak üzere Kültür Evi arkasında gerçekleştirilen etkinliklere katıldılar
 
Burada bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy "Şehrimiz dünyanın en güzel kentlerinden bir tanesi. Burada küçültülmüş bir Anadolu var. Burada hiçbir problem olmadan Ramazan ayını da Muharrem ayını da kutlayabiliyoruz. Sizlerle birlikte üçüncü Ramazanını da coşkuyla kutluyoruz. Bu sene İftar çadırımızı Atatürk Parkında kurduk en az 1.500 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Ramazan etkinliklerimiz burada gerçekleşecek. İnşallah 30 günü dolu dolu geçireceğimiz bir Ramazan olacak. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.
 

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise "Ramazan ayı birliğin beraberliğin oluşması için vesile olan bir aydır. Bu akşam siz değerli hemşehrimiz ile birlikte orucumuzu açtık. Hepimizin Ramazanı mübarek olsun" dedi.
 
Daha sonra Erzincan Belediyesi Mehter takımının okuduğu marşlarla izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
 
Programlar ramazan boyunca devam edecek.