“Altındağ Kadınları Teknoloji ve Epoksi Sanatıyla İstihdama Kazandırılıyor” projesi ilk mezunlarını verdi. Proje kapsamında meslek öğrenen ve hayatı değişen Altındağlı kadınlar sertifikalarını aldı.

Altındağlı epoksi kursiyerleri mezun oldu. Geçtiğimiz yıl başlatılan ve Altındağlı kadınlardan büyük ilgi gören “Altındağ Kadınları Teknoloji ve Epoksi Sanatıyla İstihdama Kazandırılıyor” projesinin ilk kursiyerleri, aylar süren eğitim ve uygulama sürecini tamamladı. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nde gerçekleştirilen mezuniyet ve sertifika töreninde, 120 kadın kursiyer sertifikasına kavuştu. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın yanı sıra, AK Parti Ankara Milletvekilleri Arife Polat Düzgün ve Zeynep Yıldız da Altındağlı kadınların sevincine ortak oldu.

Eğitim programını başarıyla tamamlayan kadınları tebrik eden Başkan Balcı, “Bu proje sayesinde, iş ve meslek öğrenen Altındağlı kadınlar, artık geleceğe umutla bakıyor. Altın bileziklerini kollarına takan, kendi ayakları üzerinde durma cesareti gösteren tüm Altındağlı kadınlarımıza, bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

“Daima arkalarındayız”

Projenin hem Altındağ, hem de Altındağlı kadınlar için çok faydalı olduğunu vurgulayan Başkan Balcı, “Altındağlı kadınların bu projeden en iyi şekilde faydalanması için elimizden geleni yaptık. Proje kapsamında; Gülpınar, Önder, Güneşevler ve Çamlık Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde atölye oluşturduk. 4 merkezin her birinde ’Epoksi Yöntemi ile Ahşap Tasarım Atölyesi’ ve ‘Teknolojik Tasarım Atölyesi’ olmak üzere toplamda 8 adet atölye kuruldu. Projeye katılan her bir kursiyer her iki atölyedeki eğitimlere de tabi tutularak mesleki eğitimler aldı. Katılımcıların el emeklerini aktif pazar alanında ekonomik kazanca dönüştürmelerine, öğrendikleri girişimcilik ve pazarlama tekniklerini deneyimlemelerine fırsat tanıyacak projeler de geliştirdik. Altındağ Belediyesi olarak Altındağlı kadınların daima arkasındayız” diye konuştu.

İkinci dönem için kayıtlar başladı

İlk dönemi büyük ilgi gören “Altındağ Kadınları Teknoloji ve Epoksi Sanatıyla İstihdama Kazandırılıyor” projesinin ikinci dönemi için kayıtların başladığını da sözlerine ekledi Başkan Balcı, projeden faydalanmak isteyen Altındağlı kadınları, başvuru yapmaya davet ederek, “Altındağ’da ikamet eden, 20-25 yaş arasında, herhangi bir gelir elde etmeyen, eğitim öğretim hayatını tamamlayamamış genç kadınlarımızı, bu projeye katılmaya ve meslek öğrenmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.