Resmi Gazetede personel alımı ilanı yayımlandı. Binali Yıldırım Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda en az lise mezunu personel alımı gerçekleştrilecek. Bu kapsamda Üniversiteye KPSS Puanı ile alım yapılacağından 4/B sözleşmeli Mülakatsız personel alımı gerçekleştirecek. İlgili ilana göre toplamda 22 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

22 Personel Alım Yapılacak Kontenjanlar Belli Oldu!
1 Programcı,
1 Büro Personeli,
14 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
4 Basit Bakım Onarım Personeli,
2 Temizlik Personeli,
Başvuru İçin Adaylardan Aranacak Nitelikler Nelerdir?
Adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Olarak ise, 35 yaşını tamamlamamış olmak, 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve alım yapılacak pozisyonda ilgili özel nitelikleri sağlıyor olmak gereklidir. 

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Üniversiteye başvurular ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 22 Temmuz 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını sadece istenen belgeler ve başvuru formu ile birlikte Üniversitenin Personel Daire Başkanlığına ulaştırmaları gereklidir.