20 günlük kar esaretinin ardından köy yolu ulaşıma açıldı
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Aladana köyü Yedikardeş mezrasının 20 gündür kapalı olan yolu, ekiplerin hummalı çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Aladana köyü Yedikardeş mezrasının 20 gündür kapalı olan yolu, ekiplerin hummalı çalışması sonucu ulaşıma açıldı.
Hizan Özel İdare Şantiye Şefi Osman Gönder de, Yedikardeş mezrasında çok kar bulunduğunu belirterek, “Bugün bu yolu açmak için gelmişiz. Vatandaşımızın mağdur olmaması için bugün burada çalışıyoruz. 1,5 saate kadar köye varırız. Şimdi bulunduğumuz noktaya vatandaşlar çay ve yemeği iki metre karı yararak bizler için getirmişler. Halkımız için gece gündüz demeden karlı yollarımızı açıyoruz. Köy muhtarı yardımcı oldu, yolu açtık. Hizan merkez köylerimizde Karlıtepe ve Bozpınar köylerimiz için de çalışıyoruz. Orayı da açmak üzereyiz. Kapalı köy yollarımız bitmek üzeredir. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.
Köy sakinlerinden Raşit İnan ise Yedikardeş mezrasında yaşadığını belirterek, “20 gündür yolumuz kapalı. Bugün kaymakamımız ve muhtarımız sayesinde yolumuz açıldı. Köyümüzde bir sürü hayvan var. Hasta ve yaşlı insanlarımız var. Köyümüzün ulaşımı çok zor. Yolumuz açıldı, devletimiz var olsun” diye konuştu.