Gelişmiş Alman teknolojisini ihtiva eden Bosch markalı buzdolabı modelleri, günümüzde Türkiye’de de yaygın olarak tercih ediliyor. Üstün teknolojileriyle bilinen Bosch markalı buzdolabı modelleri ile tüm gıdaların çok daha uzun süreler tasarruflu ve kaliteli bir şekilde muhafazası sağlanabiliyor. Ancak bu kalite standartlarına rağmen Bosch markalı buzdolabı modellerinin kullanımında da çeşitli sorunlar görülebiliyor. Bosch markalı buzdolabının sebzelerin dondurması sorunu sıkça görülebiliyor. Beykoz Bosch Servisi hizmetlerine en çok bu tip bir buzdolabı arızası ile ilgili başvuru gerçekleştirildiği biliniyor.

Bosch No Frost Buzdolabı Sebzeleri Dondurma Sorunu Neden Olur?

Bosch markalı buzdolabı modellerinde böyle bir sorunun neden meydana geldiğinin belirlenebilmesi için öncelikli olarak no frost buzdolabı sisteminin çalışma prensibi hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Bosch markalı no frost buzdolabı modellerinin dondurucu kısmının arka bölümünde bobinler bulunur. Bu bobinler soğuk havanın meydana gelmesini sağlayan en temel bileşenlerdir. Tüm buzdolabı modellerinde buzdolabı ve dondurucu kısmı farklıdır. Aralarında bulunan açıklıktan meydana gelen soğuk havanın dolaşımı sağlanır. Burada bulunan “damper” isimli bir bileşen açıklığı kontrol eder. Bu aşamada fan sistemi ise buzdolabı içerisindeki soğuk havanının dolaşımını devam olarak takip altında tutar. Bosch no frost buzdolabının sebzeleri dondurmasına neden olabilecek birden fazla neden bulunuyor. Bu noktada buzdolabının sebzeleri dondurması, genel kullanımı etkiler.

Bosch No Frost Buzdolabı Sebzeleri Dondurmasına Karşı Ne Yapılmalı?

Bosch markalı no frost buzdolabı sebzeleri dondurması sorunu için profesyonel Kaynarca Bosch Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmadan önce mutlaka yapılması gereken bazı kontroller bulunuyor. Bu kontrollerin yapılması buzdolabının güvenliği ve mevcut sorunun çok kısa süre içerisinde giderilebilmesini dahi sağlayabilir. Bosch markalı no frost buzdolabı modellerinde termostat kontrol edilmelidir. Eğer termostat, topuzu hareket ettirirse donma problemleri meydana gelmektedir.

Bununla birlikte buzdolabının hava akış deliklerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Havalandırma sistemleri, buzdolabının arka bölümünde yer alır. Gıdaların havalandırmaya çok yakın olması durumunda da donma sorunu meydana gelebilir. Bu küçük kontrol ve düzeltmeler yapılarak, buzdolabının sebzeleri dondurma sorununu giderebilmek mümkün değil. Bosch markalı buzdolabının bu müdahalelere rağmen sebzeleri dondurma sorununun giderilememesi durumunda Sultanbeyli Bosch Servisi profesyonel hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmelidir.