Ağustos ayının en sıcak günlerini yaşıyoruz. İnsanlar; sıcak havalardan dolayı zor anlar yaşıyorlar. Siz de bu yazı tatil yapmadan kapatmamalısınız. Aklınızda nereye gideceğim sorusunun olduğunu biliyoruz. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Alaçatı gibi popüler tatil yerlerinden sıkıldıysanız size Bozcaada’yı öneriyoruz. Yazımız sayesinde Bozcaada otelleri başta olmak üzere bilmek istediğiniz her detaya dair bir şeyler öğrenebilirsiniz. O halde başlayalım!

Bozcaada’da Ne Yapılır?

Bozcaada; Çanakkale’nin en güzel yerlerinden birisidir. Türkiye’nin en büyük üçüncü adası oluşuyla dikkat çeker. 500 yılı aşkın süredir farklı kültürden insanların bir arada yaşadığı bir yerdir. Hem eski Rum evleri hem de tarihi Türk Mahallesi ile oldukça ünlüdür. Bozcaada; bilhassa yaz sezonuyla beraber hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelir. Sahip olduğu avantajlar ile dikkat çeker. Her şeyden önce, rüzgar alan konumunun dikkat çektiğini ifade edebiliriz. Bu sayede, Bozcaada’da çoğu su sporunu yapmak elverişli hale gelir.

Bozcaada; Türkiye’nin turizm açısından en önemli bölgelerinin başında gelir. Ulaşım açısından oldukça avantajlıdır. İnsanlar; herhangi bir yere yürüyerek gitme avantajına sahip olurlar. Ayrıca, minibüs ve dolmuş kullanımı da oldukça yaygındır. Bunun yanı sıra, araç veya bisiklet kiralayan insanlara da rastlanır. Adaya ulaşım için bilhassa Çanakkale’nin Geyikli beldesinden kalkan feribot ve deniz otobüsleri tercih edilir.

Bozcaada sınırları içerisinde yapacağınız çok fazla şey olduğunu bilmelisiniz. Her şeyden önce, güne güzel bir kahvaltı yaparak başlayabilirsiniz. Bilhassa buranın yöresel kahvaltısının tadına kesinlikle bayılacaksınız. Ardından, Bozcaada’nın birbirinden harika plajlarında yüzme keyfini yaşayabilirsiniz. Güneşin ve kumsalın tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Plaj ve koylarda yapacağınız farklı aktiviteler de yok değil! Bilhassa kite surf, kite board ve rüzgar sörfü gibi birbirinden eğlenceli aktiviteleri mutlaka denemelisiniz. Son olarak, Polente Feneri’ne giderek Bozcaada’nın eşsiz manzarasını izleme şansına erişebilirsiniz.

En İyi Bozcaada Otelleri

Bozcaada otelleri; insanların hem bütçesine hem de ihtiyaçlarına hitap ediyor. Gelin, en iyi Bozcaada otelleri listesine bir göz atalım!

·         Bozcaada Hotel Vitus: Üç yıldızlı Bozcaada otelleri arasındadır. Alaybey Mahallesi’nde yer alır. Samimi ve şirin görünüşünün yanı sıra uygun fiyatı ile de dikkat çeker. Açık büfe kahvaltısı ile müşterilerinin kalbini fetheder. Ayrıca, Bozcaada merkeze yalnızca beş dakikalık yürüme mesafesindedir.

·         Gümüş Hotel: En eski Bozcaada otelleri arasında bulunur. Lüks otel arayışında olanlara hitap eder. Adanın kendine özgü atmosferini en iyi şekilde yansıtır.

·         Arşipel Hotel: Merkezi konumdaki Bozcaada otelleri arasındadır. Ücretsiz kahvaltı ve otopark vaat eder. Hem odaların hem de genel olarak tesisin son derece ferah ve modern olduğunu söylemeliyiz.

·         Elia Hotel & Bağ Evi: Çayır Koyu’na yakın bir otel arayanlara hitap eder. Şirin bir bağ evinde yer alan bu otele hayran kalmamak elde değil!