Bursa'da bu yıl ilki gerçekleştirilen Halkoyunları Festivali'nde ekiplerin yöresel gösterileri büyük alkış aldı.BURSA (İGFA) - Halkoyunları Festivali'nin Bursa Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin büyük bir coşku ile izlediği festivale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Deniz Algın, Mehmet Faysal Kayan ve okul müdürleri konuk olarak katıldı. Okul öğrenci ve velilere maddi manevi yardımlarda bulunan Toplum Gönüllüleri Derneği Başkanı Dilek Tilev, Başkan Yardımcısı Ali Yasin Caner'e teşekkür plaketi taktim edildi.

Yıllardır okul öğrencilerine ve üniversiteye giden öğrencilere burs vererek katkı sağlayan Bursa Necatibey Kız Meslek Liseliler Derneği Başkanı Senar ZAİM, Başkan Yardımcısı Şadan Çengel'e deteşekkür plaketi taktim edildi.

Festivale Halkoyunları Eğitmeni Serdar Ersoy'un çalıştırdığı beş ekip katıldı. Atatürk Anadolu Lisesi Karadeniz ve Kırklareli yöresi, Necatibey MTAL Bursa, Kosova ve Roman ekipleri ile öğrencilere keyifli dakikalar yaşattılar. Öğretmenlerden kurulan halk oyunu ekibi başarılı performansları ile büyük alkış aldı.

Okul Müdürü Türkan Caner, okulda 1960 yılından itibaren halk oyunu ekipleri kurulduğunu ve bu ekiplerin ulusal bir çok yarışmada derece aldığını ifade ederek, "Okulumuz uluslararası etkinliklerde başarılı bir şekilde ülkemizi temsil etmiştir. Necatibey MTAL olarak bizler de kültürümüzü yaşatmak ve geleceğimiz olan gençlere tanıtıp, onların özlerinden ayrılmadan yaşamlarını sürdürmeleri için üzerimize düşeni yapmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirme kararı alınmıştır. Amacımız festivalimizi geleneksel hale getirmektir." dedi.

Halkoyunu gösterileri sonrasında Halk Müziği Sanatçısı Semih Ersoy konseri ile etkinlik sona erdi.