1985 yılında kurulan Bursa Erzincanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Erzincanlılar gecesi bu yıl da coşku ile kutlandı.
Geleneksel Erzincanlılar Gecesi’nde, Pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra bir araya gelen Erzincanlılar hasret gidererek gönüllerince eğlendiler.

Bursa siyaseti ve iş dünyasının önemli temsilcilerinin katıldığı gecede istanbul’da yaşayan Erzincan’ın değerli sanatçıları Eda Alakuş ve Özden Irmak geceye katılarak Erzincan yöresine ait türküler söyleyerek geceye renk kattılar.


TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Genel Sekreter yardımcısı Ahmet Kılıç, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti Bursa İl başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Belediye başkan vekilleri Bursa ve İstanbul da faaliyet gösteren STK Temsilcileri ve iş dünyasının önemli temsilcileri de geceye iştirak ettiler..
Gecede, Erzincanlılar Dernek Başkanı Tahsin Yıldız söz alarak;  “Pandemi döneminde ülkemiz zor günlerden geçti, bu dönemde aile, eş dost akraba dahi bir araya gelemedi. Bu sürecin akabinde bizler de geleneksel hale gelen Erzincanlılar buluşmasını zor şartlar altında gerçekleştirmiş bulunmaktayız  ve görüyoruz ki insanlar bir araya gelmeyi gerçekten çok özlemiş. Bundan sonra bu tür etkinliklerle daha sık bir araya geleceğiz.” Şeklinde ifade etti. konuşmasından sonra günün geç saatlerine kadar devam eden müzik şöleniyle katılımcılar gönüllerince eğlendiler.

6f0468fc-95da-45b8-a66b-1051c853b35a