2022 tatbikat yılı çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda Afet ve Acil Durum tatbikatı gerçekleştirildi. Belediye personeli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen tatbikatta gerçeğini aratmayan görüntüler yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda Afet ve Acil Durum tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği meydana gelen depremin ardından bina içerisinde bulunan personel ve vatandaşlar toplanma alanına tahliye edildi. Binadan çıkamayanlar ise masa altlarında ve güvenli yerlerde çök, kapan, tutun hareketi yaparak kendilerini korumaya çalıştı. Bu sırada 4. katta bulunan Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na bağlı sistem odasında yangın çıkması üzerine belediye personeli kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Ancak başarılı olmayınca itfaiyeye haber verildi.

"Çatıdaki personel kurtarıldı"

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, sarsıntı sonrası alt kata inemeyen ve belediye binasının çatısına çıkan bir personel ise itfaiyenin merdivenli aracıyla güvenli şekilde binadan indirildi. İtfaiye ekiplerinin başarılı kurtarma operasyonu toplanma alanında bekleyen personel tarafından alkışlandı. Daha önceden belirlenen söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekiplerinde görev alan Antalya Büyükşehir Belediyesi personeli de tatbikatta itfaiye ekipleri ile koordineli çalışarak tatbikatın başarıya ulaşmasında önemli bir görev aldı.

"3 dakikada tahliye"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan ve İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa tatbikatın her aşamasını yakından izledi. Tatbikatın senaryoya uygun şekilde başarıyla tamamlandığını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Arslan, 4 katlı binanın 3 dakika 10 saniyede boşaltıldığını, itfaiye ekiplerinin ise 6 dakikada olay yerine intikal ettiğini belirtti.