Tüm elektronik ürünlerde olduğu gibi çamaşır makinelerinde de ışıklarının durumu, cihazın sorunlarının kolayca anlaşılabilmesi için kullanıcılara yardımcı olur. Çamaşır makinesinin başlat ve beklet ışığının yanıp sönmesi de ışıkların durumundan cihaz hakkında bilgi alabileceğiniz ve en yaygın şekilde karşılaşabileceğiniz ışık durumudur. Çamaşır makinesinin başlat ve beklet ışıklarının yanıp sönmesi durumunda makinenizi kullanmazsınız. Gün içerisinde ciddi aksaklıklara ve sorunlara neden olabilecek bu problemin biran önce çözüme kavuşturulması gerekir. merkezimiz ise bu konuda yardımcı oluyor.

Çamaşır Makinesi Başla Bekle Işığı Neden Yanıp, Söner?

Yıkama işleminin başlamamasına neden olan başla bekle ışığının yanıp, sönmesi pek çok nedenle karşılaşabileceğiniz bir problemdir. Çamaşır makinesinin kontrol panelindeki başlat ve beklet tuşunun ışığının yanıp, sönmesi durumunda makine yıkama işlemine başlayamaz. Dolayısıyla makinenizi kullanamadığınızda en fazla mağduriyet oluşturan arızalardan birisidir. Çamaşır makinelerinde gösterge panelindeki başlat ve beklet ışığının yanıp, sönmesi temel olarak;

·         Çamaşır makinesi kapak kilit mekanizmasının arızalanmış olmasından kaynaklanır. Kapak kilit mekanizması devreye girmez veya girse bile sistem tarafından devrede olduğu algılanamazsa güvenlik nedeniyle program başlamaz ve uyarı verir.

·         Çamaşır makinesinin bağlı olduğu tesisattaki su basıncının düşük olması durumunda da bu sorunu yaşayabilirsiniz.

·         Çamaşır makinenizin su tahliyesinde de problem olabilir. Bu durumda yıkama sonunda program sonlandırılamaz ve başlat beklet ışığı yanıp, sönmeye başlar.

Nedenleriyle ortaya çıkar. uzman teknikerlerimiz bu tarz çamaşır makinesi arızalarıyla ilgili hem teknik bilgi ve tecrübeye hem de donanıma sahiptir. Böylelikle bu sorundan hızlıca kurtulabilmenize yardımcı olabiliyoruz.

Çamaşır Makinesi Başla Bekle Işığının Yanıp, Sönmesi Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinesinin başla bekle ışığının yanıp, sönmesi problemi genellikle kapak kilit mekanizması arızalarından kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Çamaşır makinesinin kapak kilit mekanizmasının bozulması veya elektrik ileten kablolarında problem oluşması durumunda başla bekle ışığı yanıp, söner. Bu sorunun çözümü için kapı kilit mekanizmasının veya elektrik kablolarının değiştirilmesi gerekir.

Çamaşır makinesinin su tahliye filtresi veya hortumu tıkanmış olabilir. Bu durumda pratik bir şekilde tıkanıklık giderilebilir. Çamaşır makinesinin su tahliye pompası da arızalanmış olabilir. Bu durumda su tahliye pompası değiştirilir. Bu müdahaleler sayesinde uzman teknikerlerimiz probleminizin giderilmesini ve sorunsuz bir kullanım gerçekleştirilmesini sağlar.