Kahramanlar ocağı, Alperenler diyarı, etrafı dağlık, ortası bağlık, rüzgârı sert, yiğidi mert,  Can Erzincan…

24 ayar insanı, irem bağlarını andıran bahçeleri bağları, zirvelerinde eksilmeyen karlı boranlı dağları, çift başlı kartalları, yiğidin harman olduğu güzel Erzincan.

Mengücek Gazilere, Sultan Seydilere, Bahaeddin Veledlere, Mevlana Celaleddinlere, Pir Muhammedlere, Terzi Babalara, Pir-i Samilere, Salih Babalara ve daha nice ismini bile bilemediğimiz gönül erlerine yurtluk, yuvalık ve ocaklık yapan Medine-i Münevvereye vakıflık yapan mübarek Erzincan.

Hafız-ı Şerif, Sılbıslı Salih, Kiyli Esat, Ali Ekber Çiçek, Davut Sulari, Âşık Daimi, Âşık Beyhan-i ve daha adını sayamayacağımız kadar gönül insanlarını, ulu ozanları bağrından çıkaran Şirin Erzincan.

Leblebisi, bakırına; tulum peyniri, suyuna; Şelalesi, ekşi suyuna; Beytahtısı, Karasuyuna; Cimin üzümü, sakkı elmasına; yaprak döneri, un çorbasına değil ülkemin, bütün dünyanın hayran olduğu, ‘Doğu İncisi’ Erzincan.

Hafız-ı Şerif misali ‘Nasıl methedeyim sevdiğim seni’. Aslında yazımla Erzincan’ı methettiğimi düşünmüyorum, bilakis yazımda Erzincan’ı kullanarak yazımı güzelleştirdiğimi düşünüyorum.

Evet dostlar, bugün sıra dışı bir yazı kaleme alıp baba ocağım, ata yurdum, güzel memleketim Erzincan’a bir güzelleme yapmak istedim. Varsa eksikler ki var bu benim acizliğimden, varsa bir güzellik o Erzincandandır.

Bu vesileyle bin yıldır bu topraklara vurulan Türk-İslam mührünü 103 yıl önce bir kere daha dünyaya haykıran başta Halit Paşa olmak üzere bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diler, bizleri de onlara layık vefalı evlatlar yapmasını yine yüce Yaradan dan temenni ederim.

Bugün 13 Şubat. Bugün hem şanlı bir kurtuluş destanının sene-i devriyesi hem de rahmet ve bereket iklimi olan, içerisinde nice güzel gece ve sürpriz lütuflar barındıran üç ayların başlangıcı.

Kâinatın Efendisi (SAV) ‘in lal-ü güher ifadeleriyle ‘Ya Rabbi, Recep ve Şaban’ı hakkımızda mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.’ Amin…

İnşallah bu kudsi ve mübarek zaman dilimlerinin kadr-ü kıymetini bilenlerden oluruz ve inşallah bu güzel günler başta memleketimize ve ülkemize olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirir dostlar.

Görüşmek üzere…