Erzincan'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı olarak görev yapmakta olan Zeynep Erdoğan Sarıca, görenden düşürüldüğünü sosyal medya hesabından duyurdu. Ancak, istifa etmediğini ve zorla ayrılmak zorunda kaldığını belirterek dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal medya paylaşımında, 4 Ekim tarihinde başladığı Erzincan CHP İl Başkanlığı görevinden bugün itibariyle ayrılmak zorunda kaldığını açıklayan Sarıca, istifa etmediğini vurguladı ve 1.5 ay boyunca bu ayrılığa direndiğini ifade etti. Kendisinin önce üye, ardından Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Erzincan İl Koordinatörü olarak göreve başladığını ve daha sonra kongrede il başkanı seçildiğini hatırlattı.

Sarıca, kısa süre içinde il başkanlığı görevinde, parti çalışmaları ve genel seçim sürecinde Erzincan'ın farklı bölgelerini ziyaret ettiklerini ve binlerce insanla bir araya geldiklerini belirtti. Ayrıca, Genel Merkez toplantıları ve Erzincan'daki etkinliklerde partiyi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.

Emekli bir eğitimci olduğunu ve siyasetin ve mücadelenin gönüllüsü olduğunu belirten Sarıca, ekip çalışmasını, gönüllü çabaları, saha çalışmalarını ve örgütlü mücadeleyi iyi bildiğini vurguladı. Ayrıca, kendisinin menfaatçilik ve arka kapı siyasetlerinden uzak durduğunu ifade etti ve yapılan hatalar için özür diledi.

AK Parti Milletvekili Serkan Bayram, Papa ile Buluşarak Dünya İçin Barış ve Adalet Çağrısı Yaptı AK Parti Milletvekili Serkan Bayram, Papa ile Buluşarak Dünya İçin Barış ve Adalet Çağrısı Yaptı

Sarıca, süreçte desteklerini esirgemeyen parti emekçilerine, gençlere, kadınlara ve kendilerini kucaklayan halka teşekkür ettiğini belirterek, "Yaşadığımız olumsuzlukları ve kişisel saldırıları dahi parti zarar görmesin diye sindirdik. Ancak geldiğimiz noktada bazı duvarların geçilmez olduğunu ve eşitlikçi günler için henüz erken olduğunu görüyorum" dedi.

Sarıca, parti içindeki mücadeleyi bir savaş alanına çevirenlere ve sadece kendisinin ve yol arkadaşlarının değişmesi ile sorunların çözüleceğine inananlara karşı çıkarak, siyasetin uzun bir maraton olduğunu ve geçici yenilgilerin ve zaferlerin gündelik siyasetin bir parçası olduğunu vurguladı. Son olarak, hayal ettikleri günlere bir gün mutlaka kavuşacaklarına inandığını ifade ederek mesajını tamamladı.