Yerel seçime 7 ay gibi bir zaman kala AK Parti yarın seçime girecekmiş gibi hazırlıklara başladı.

Gelen bilgilere göre Başkan Erdoğan neredeyse her il ve ilçede anket yaptırıyor, "Sizi kim yönetsin?" ya da "Sizi kimin yönetmesini istersiniz?" sorularına cevap arıyor.

"Sizi kim yönetsin?" sorusunun amacı, mevcut belediye başkanından yana bir memnuniyet olup olmadığını ortaya çıkarmak. "Sizi kimin yönetmesini istersiniz?" sorusunun amacı ise, halkın en çok kimi istediğini belirleyebilmek. 

Elde edilen veriler, görevdeki belediye başkanlarının büyük kısmının değişeceğini gösteriyor. 

Seçime 7 ay var ama adayların belirlenmesi 4, bilemedin 5 ay sonra kesinleşecek. Bu süre, göreve devam etmek isteyen belediye başkanlarının kendilerini gösterebilmesi için çok iyi bir süre...

Yine ortaya çıkan tabloya bakacak olursak, yerel seçimlerde ittifak gibi bir birliktelik olmayacak. Zaten olması teknik olarak da mümkün değil.

Ancak AK Parti ile MHP arasında bazı illerde karşılıklı dayanışma olacağı kesin gibi...

Sayın Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de, Adana'da, Mersin'de ve Isparta'da AK Parti'nin zayıf adaylar çıkararak MHP'ye destek vereceğini söylersek yanlış olmaz. 

Bunun karşılığında MHP de AK Parti'ye başta İstanbul ve Ankara olmak üzere pek çok büyük şehirde destek vereceğini söyleyebiliriz. 

Tabi işin bir de muhalefet boyutu var. 

Orada değişen pek bir şey yok. Zamanı geldiğinde hepimiz CHP ile HDP'nin yeniden iş birliğine soyunduğunu göreceğiz. Yalnız bu kez İYİ Parti aralarında olur mu orası muamma?

Zira Meral Akşener geçtiğimiz seçimlerde CHP ile, daha doğrusu sol blok ile işbirliği yapmanın ceremesini fazlasıyla çekti. 

CHP ve HDP'ye dönecek olursak...

Dikkat ederseniz tıpkı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi PKK destekli HDP'den açıklamalar gelmeye başladı. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den dinleyelim.

"Gelin birlikte yapalım, beraber yapalım" diyen Temelli, "HDP kapılarını herkese açık tuttu, yine açık tutacak. İttifaklarımızın dayandığı temel çizgi budur. 24 Haziran’da eksik bıraktığımız işi yerel seçimlerde yapalım. Yerel seçimler bu işin ikinci turu olsun." ifadelerini kullanıyor.

Bundan sonrasını az çok tahmin ediyorsunuz herhalde...

Kandil'den "HDP'yi yalnız bırakmayın" talimatı gelecek. Kılıçdaroğlu "Güneydoğu'daki belediyeleri AK Parti alacağına HDP alsın"diyecek. HDP Batı'da CHP'yi, CHP Güneydoğu'da HDP'yi destekleyecek.

En büyük ittifak da İstanbul ve Ankara'da yaşanacak!