İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal etti İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantının ana gündem maddeleri arasında erken seçim ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirleme süreci yer aldı.

Parti yönetimi, bir sonraki cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 1 milyon 600 bin parti üyesinin katılımıyla ön seçim yapılmasını değerlendirdi. Hazırlanan yönergede, adayın son cumhurbaşkanlığı seçimindeki şartları taşıması ve parti üyesi olması gerektiği belirtildi. Ancak yönerge PM’de oylamaya sunulmazken, revize yetkisi Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) verildi.

Toplantıda ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na yönelik başlatılan inceleme de ele alındı. MYK, bu konuyu görüşmek üzere saat 18.00’de yeniden toplandı.

Ankara BHA

Kaynak: rss