Terör örgütü PKK üyeleri tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin, evlat nöbeti Diyarbakır HDP il binası önünde 5 yıl boyunca kararlılıkla sürüyor.
3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan aileler, bin 471 gün boyunca HDP il binası önünde evlatlarının dönüşünü bekliyor. Aileler, çocuklarına çağrı yaptıkça terör örgütünde dağılmaların arttığını gözlemliyor.
Oğlu Erhan'ın 8 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia eden Aysel Artık, Hatay'dan Diyarbakır'a geldi ve HDP binası önünden ayrılmayacağını dile getirdi. Aysel Artık, destek çağrısında bulunarak şunları söyledi: "Çocuğum geri dönene kadar burada evlat mücadelemi sürdüreceğim. Herkesten destek bekliyoruz. Çocuklarımızın dönmesi için bize yardım etsinler. Evladımızın yanımızda olmaması, canımızı acıtıyor. Çocuğumun babası, evlat özlemi yüzünden hayatını kaybetti. Oğlumu görmeden eşim vefat etti. Ayakta duracak halimiz kalmadı. Erhan, eğer bu mesajı duyuyorsan, lütfen geri dön."
Bu trajik hikaye, ailelerin umutsuzca evlatlarına kavuşma arayışlarını ve terör örgütünün aileleri nasıl etkilediğini gösteriyor. Evlatların geri dönmesi için yapılan bu duygusal çağrı, toplumun desteğini ve dikkatini çekmeyi hedefliyor.