DENİZLİ (İGFA) - Denizli Pamukkale Belediyesi, Deliktaş mahallesinde Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin temelini attı. Törene Vali Ali Fuat Atik, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Hayırsever Muhammet Serter ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, hayal olarak düşünülen İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin gerçeğe dönüşmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. "Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan söz verdik mi tutmayı öğrendik" diyen Başkan Örki, "Ne gördüysek onu yaşamaya devam ediyoruz. Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin maliyeti 9.5 milyon TL. Toplam 6 kat ve 24 derslikten oluşacak okulun inşaatı 200 günde tamamlanacak ve bitirme tarihi 29 Temmuz 2021 olacak. Bu okulun yapılmasında öncülük eden Muhammet Serter amcamız başta olmak üzere arsalarını bağışlayan tüm hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Örki, yeni dönemde ilk törenin Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin temelinin atılmasıyla gerçekleştiğini de hatırlatarak, “Koronavirüs nedeniyle yaklaşık 1 yıldır temel atma ya da açılış yapma imkanımız olmadı. Ama biz bu zaman içinde bir çok önemli çalışmaya imza attık. 2 mahallemizde mahalle konağı yapımına başladık ve bitirmek üzereyiz. 6 tane kapalı pazar yerini hizmete açtık. 23 mahallemizde 230 bin metrekare beton kilit parke taşı döşeme işini gerçekleştiriyoruz. Akhan’da 30 bin metrekarelik devasa bir parkı bitirmek üzereyiz. Türkiye’nin en büyük tematik şehir ormanı olan Seyir Tepesi’ni sessiz sedasız hizmete sunduk. Bunların hiç biri için tören yapamadık. Umarız bu hayırlı iş yapacağımız diğer güzel işlerin temelini oluşturur” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici de konuşmasında “Çocuklarımızın geleceği için Pamukkale Belediyesi ve hayırseverlerimiz el ele vererek bu güzel okulu inşa ediyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin hayırseverlerin değer kattığı bir il olduğunu ifade ederek, başta Muhammet Serter olmak üzere bağışta bulunan tüm hayırseverlere ve okulun yapımını üstelenen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür etti. Konuşmaların sonrasında İl Müftü Vekili Ramazan Özgültürkmen’in duası eşliğinde Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.