Mardin’in Derik ilçesinde iki tırın karıştığı kazada hayatını kaybeden 20 kişi için mevlit okutuldu.

Derik’in Üçyol mevkisinde 20 Ağustos’ta meydana gelen ölümlü kazaya müdahale edenlere freni patlayan tırın çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yahya Ergin ve hayatını kaybeden 19 kişi için Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık ve Derik Belediyesince mevlit programı düzenlendi.

Hayatını kaybedenler için üç dilde mevlit okutulan programda İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de dua okudu. Programın ardından Derik Belediyesi önünde vatandaşlara yemek verildi. Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Derik Belediye binası önünde yaptığı konuşmada, kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. Derik’te meydana gelen trafik kazasından duydukları üzüntüyü dile getiren Demirtaş, kazanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilçede olduklarını anımsattı. Demirtaş, "Cenazelerimiz üzerinden bazı kesimlerin kendilerine alan açmaya çalışması, çıkar hesaplarına girişmeleri asla tasvip edeceğimiz bir husus değil. Farklı hesaplar yapılmaya çalışılması en başta toprağa verdiğimiz canlarımıza ve onların geride bıraktıkları yakınlarına en büyük hürmetsizliktir. Dolayısıyla bu düşünce ve eylem içerisinde olanlar varsa kalkıştıkları bu işlerden bir an evvel vazgeçmelidir. Derikli hemşehrilerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Devletimiz ilk andan itibaren tüm imkanlarıyla hemşerilerimizin yanındadır, her türlü imkanı hemşerilerimiz için seferber etmiştir. Meydanı, Derikli kardeşlerimizle birlikte asla sahipsiz bırakmayacağız" dedi.

Derik’ten gelen kaza haberinin Türkiye’nin dört bir yanında üzüntüye neden olduğunu belirten Demirtaş, vatandaşların Derik için dua ettiğini ifade etti. Vali Demirtaş, "Milletimiz bu dualarla bir kez daha birlik ve beraberliğin, kardeşliğin en güzel örneğini sergiledi. Ülke genelinde olduğu gibi kardeşliğin, hoşgörünün simgesi kadim kentimizde de birlik ve beraberliğimizi daim kılacağız" ifadelerini kullandı.

Derik’teki programa Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Kaymakamı Evren Çakır, Mardin İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kazada yaralananlar ve hayatını kaybeden vatandaşların yakınları da hazır bulundu.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Derik’te esnafı ziyaret etti, vatandaşların sorunlarını dinledi.