Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki kreşlerde eğitim gören 4-6 yaş arası minikler, 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte alkol ve sigaranın zararlarına dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde kreş eğitimlerine devam eden minikler, 1 - 7 Mart Yeşilay Haftasını kutladı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanında düzenlenen etkinliğe Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, kreş eğitmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Korona virüs tedbirlerine uyularak yapılan etkinlikte minikler bağımlılıklara dikkat çekmek için ellerinde ’Bağımlı olma özgür ol’, ’Bir sigara da sen bıraktır’, ’Daha güzel bir dünya için’ ve ’Sigara sağlığa zararlıdır’ yazılı dövizler taşıdı.

Kreş eğitmenleri, miniklere Yeşilay ile ilgili bilgi vererek, sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarını anlattı. Eğitmenler, çocukların kendilerini bağımlılıktan nasıl korumaları gerektiği ve aile ile iyi bir iletişimin hayatları boyunca önemli olacağını aktardı. Yeşilay ile ilgili ezberledikleri şiirleri okuyan minikler, etkinliği seslendirdikleri şarkılarla bitirdi.