Diyetisyen denilince genellikle akıllara sadece zayıflamak, fazla kilolar geliyor. Maalesef diyetisyenlik mesleği reklamlar, sosyal medya araçları ve bazı popüler diyetisyenler aracılığı ile bu şekilde etiketleniyor. Fakat 3 yıllık teorik eğitim ve 1 yıl hastane stajı olmak üzere donanımlı bir eğitim süreci geçirerek mezun oluyoruz. Peki zayıflatmak dışında neler yapıyoruz?

Bebeklik döneminde beslenme

Çocukluk çağı beslenmesi ve çocuk hastalıklarında beslenme

Örneğin; fenilketanüri, çölyak gibi hastalıkların tek tedavisi beslenme programında yapılan düzenlemeler.

Ergenlik dönemi beslenmesi

Yetişkinlik döneminde beslenme ve yetişkin hastalıklarında beslenme

Özellikle diyabet, böbrek hastalıkları beslenme ile yakından ilişkili. Doğru yapılan beslenme müdahalesi sonucu diyabet ve böbrek hastalarının hastalık sürecinde yaşadıkları olumsuzluklar, hastalığın kötüye gitmesi engellenebiliyor hatta insülin miktarında azaltma veya tamamen bırakılması gibi olumlu ilerlemeler de görülebiliyor.

Kanser tedavisi sürecinde beslenme

Obezite cerrahisi ve beslenme

Yeme bozukluklarında beslenme tedavisi

Toplu beslenme mutfaklarında menü planlama

Sporcu beslenmesi gibi birçok alanda beslenme danışmanlığı hizmeti veriyoruz.

Beslenme programını; kişinin cinsiyeti, yaşı, kilo durumu, metabolizması, yaşam tarzı, yaşam koşulları gibi birçok noktayı göz önünde bulundurarak kişi özel hazırlayıp sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu nedenle komşunun, akrabanın diyeti size uymaz. Ya da internet üzerinden ulaştığınız diyet listeleri sizde işe yaramaz, işe yaramamakla da kalmayıp sizi sağlığınızdan edebilir. Bu nedenle zayıflamak, kilo almak/vermek veya hastalığınıza uygun beslenme programı almak için diyetisyene başvurun. Kolay yoldan, hızlı kilo vermek umuduyla sağlığınızdan olmayın.

Sağlıklı beslenip, sağlıkla yaşadığınız bir hayat diliyorum.