Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağında bulunan 167 yolcu ve 9 mürettebat hayatını kaybetmişti. Uçakta 82 İranlı, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı, 10 İsveçli olduğunu bildirilmişti. Uçakla ilgili düştü mü düşürüldü mü soruları henüz cevap bulamazken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da İran'ın Ukrayna Hava Yolları'na ait yolcu uçağını füzeyle vurma ihtimaline inandığını söylemişti.

A Haber muhabiri Ekber Karabağ uçağın düştüğü alandan son gelişmeleri aktardı.

İRAN; UÇAĞIN DÜŞMESİ TEKNİK BİR KAZA

Yerleşim yerlerine 50 kim uzakta düşen uçak İran’ın ABD hava üslerine düzenlediği füze saldırısından birkaç saat sonra düşmüştü. Bu zaman aralığı akıllara uçağın düşürülme ihtimalini getirdi.  Parka düşen uçağın bulunduğu bölgede çok sayıda Ukraynalı askerin de araştırma yaptığı gözlemlendi.

Sürüklenerek düşen uçak bir süre sonra patlamıştı. Görgü tanıkları ise uçağın havada alev aldığını söyledi.

Uçağın düşme ihtimali merak konusu iken Kanada dan yapılan açıklamadan sonra bu soru işareti daha çok gündeme geldi. İran ise uçağın düşürülmediğini bunun bir teknik kaza olduğunu belirtti.

İran buna gerekçe olarak ise uçağın düşmeden önce havalimanına dönmeye çalışırken patladığını ve bunun uçağın füzeyle vurulmadığına dair bir kanıt olduğunu öne sürüyor. İran, düşen uçak ile ilgili soruşturmanın 1 veya 2 yıl sürebileceğini belirtti.

UKRAYNALI HEYET UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ BÖLGEDE

Dron ile durumu denetleyen Ukraynalı heyet ise uçağın düştüğü bölgede araştırmalarını sürdürüyor.

İran Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abedzade ise, Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının kara kutusunun Boeing firmasına teslim edilmeyeceğini bildirdi. Abedzade, verilerin incelenmesi için kara kutunun hangi ülkeye gönderileceği konusunda bir bilginin kesinleşmediğini sözlerine ekledi.