VAN (AA) - Van'da Gençlik Merkezi Doğa Sporları Kulübünce bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Sağlıklı yaşam için bisiklet etkinliği" yapıldı.

İpekyolu ilçesinde startı verilen ve Edremit ilçesinde son bulan etkinliğe 25 bisikletli katıldı.

12 kilometrelik yolculuğun ardından Edremit Kaymakamlığına ulaşan sporcuları, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Gülşen Orhan ve Gülay Samancı karşıladı.

Çiçekli burada yaptığı açıklamada, ilçenin sanat, spor ve kültür şehri olarak tanımlanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü anlattı.

Bisiklet kullanımının yaygınlaşması için projeler ürettiklerini belirten Çiçekli, şunları söyledi:

"Sahil Bandı Projesi'ne 2,5 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru dahil ettik. Sağlık Bakanlığımızın düzenli olarak şehirlerimize gönderdiği bisikletleri dağıtmıştık ama burada asıl kriter, belediyelerimiz yolları yapacak, Sağlık Bakanlığımız da bisikletleri dağıtacak ama ne yazık ki bu zamana kadar belediyelerimiz üzerine düşeni yapmadığı için bu konuda istediğimiz sayıya ulaşamıyorduk. Bu sene Bakanlıktan en az 3 katı bisiklet göndermesini bekleyeceğiz. Bisiklet aşıklarına da bu bisikletleri dağıtacağız. Bisikleti miniklere de sevdirmeliyiz."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan da Edremit'te belediyeye görevlendirme yapılmasıyla spor, sanat ve kültür konusunda çalışmalara ağırlık verildiğini söyledi.

Sporculardan Enes Aslan ise sağlıklı yaşam için bisiklet etkinliklerinin önemli olduğunu kaydetti.