Elinize bir kağıt kalem alacaksınız, ya da bir klavyenin başına geçeceksiniz, sonra bugün kime kara çalarız, kime iftira atarız diye düşünerek bir isim bulacaksınız ve başlayacaksınız o isimle ilgili iftira dolu cümleleri yazmaya.

 Sırf muhalefet olsun diye suçsuz günahsız insanlara çamur atmanın, ne basın özgürlüğü ile ne de demokrasiyle bir ilgisi olamaz.

Bir insanın toplumun yararı için yıllar boyu verdiği mücadelelerini ve bu uğurda yaptığı çalışmalar sonucunda elde ettiği saygınlığını, böylece yok edebileceğinizi sanacaksınız öyle mi?

Vallahi bunu yapmanız mümkün değil gafiller.

Ey mankut beyinli adamlar şunu iyi bilin ki, güneş balçıkla sıvanmıyor. Yazdıklarınız çizdikleriniz bir gerçeğe dayanmıyorsa, sonra geri dönüp sizlerin saygınlığına zarar veriyorlar.

Bugün can Erzincan’ımızın has bir evladına iftira atılmış ve onun ülkesi adına yaptığı hayal ötesi projeleri, Türk milletine sağladığı katma değerleri yok edilmek istenmiştir.

Yüksek hızlı trenin mucidi, uzun yıllar TCDD genel müdürlüğü yapan ve demir yollarıyla yapılan yolculukların Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa bu kadar konforlu olmasını sağlayan, Marmaray projesinin başlangıcından bitişine kadar her safhasında büyük gayretler gösteren, Sayın Süleyman karaman beyefendiyle, biz Erzincanlılar olarak, dünde gurur duyduk, bugünde gurur duyuyoruz.

Ülkemizin son Başbakanı, gene bu memleketin has evladı Sayın Binali Yıldırım beyefendiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyin İstanbul Büyükşehir belediyesi başkanlığı döneminde, bu ülkeye hizmeti ibadet aşkıyla birlikte sürdüren bu iki Erzincanlı hemşerimiz, bu gün gene hepimizin gurur kaynağı olmaya devam ediyorlar.

Özellikle Sayın Binali Yıldırım beyin Başbakanlığı döneminde, onun başdanışmanlığını başarıyla sürdüren ve o dönemlerde şehrimiz için yeni projeler hazırlayan Süleyman Karaman bey, Erzincanlıların teveccühüyle 27. dönem milletvekili seçimlerinde Ak Parti Erzincan milletvekili olarak seçilmeyi başararak, bugün TBMM inde bizleri başarıyla temsil etmektedir.

Devlet adamlığı konusundaki engin tecrübesi, pratik zekâsı, bürokraside ki kabiliyetiyle bileşince, ülkemiz kendisinden büyük faydalar görmüştür.

Ülkemiz adına yaptığı önemli projeler sonucu Türkiye’nin gelişmesine büyük katkılar sunan, Sayın Süleyman Karaman beyefendi, şehrimizden milletvekili seçildikten sonra, şehrimizin sorunlarını çözme konusunda da azami gayret gösteren, çalışkan bir vekilimizdir.

Dünya malıyla çok fazla ilgilenmeyen, kazanımlarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmasını bilen, hoşgörülü, mütevazi ve iyi bir aile babası olan değerli bir insana, mesnetsiz, ispatsız karalamalarda bulunmak, her şeyden önce yazıktır, günahtır ve vicdansızlıktır.

Edepli olmak lazım, bir insanın gururuyla onuruyla oynamak, ailesini zor duruma sokmak, onu toplum önünde küçük düşürmek için ona ve ailesine iftira atmak, kalbinde Allah korkusu olan bir insanın asla yapamayacağı bir eylemdir. 

Edep Ya Hu;

Siz bu ülkede birilerini böyle nasıl kolayca karalayabilirsiniz? Ülkelerini dert eden, ülkeleri için gece gündüz durmadan çalışarak proje üreten bu insanların, tırnağının ucu kadar bu ülkeye katma değer üretmeyen asalaklar, sakın ola Erzincanlılarla uğraşmayın ha.

Çünkü bizler içimizden çıkan değerlere haksızlık yapanlarla mücadele konusunda çok çabuk bir araya gelir ve topyekûn mücadele etmesini çok iyi biliriz.

Son günlerde adresleri belli bir kısım medya organları tarafından, Kanal İstanbul güzergâhında, Sayın Süleyman Karaman bey ve ailesinin arsa aldıkları iddiasıyla kamuoyunda kafa bulandırmaya çalışanlara gerekli cevap ivedi bir şekilde verilmiştir.

Sayın vekilimiz bu acımasız iftiraları ortaya atanlara hızla tekzip yazıları göndermiş ve bu tekzip yazıları ilgili basın yayın organlarında süratle yayınlanmıştır.

Bu konuda asılsız mesnetsiz haberlerle kendisini üzenler için mücadele etmeye devam edeceğini belirten değerli vekilimizin, Türk Kamuoyuna yaptığı açıklamayı da siz değerli okurlarımla yazımın bitiminde paylaşmak istiyorum.

Biz Erzincanlılar olarak, vekilimize inanıyor ve güveniyoruz. Ona atılan tüm iftiraları, iftira sahiplerine iade ediyoruz.

İşte Ak Parti Erzincan Milletvekilimiz Sayın Süleyman Karaman’ın kendisine atılan iftirayla ilgili, Türk Milletine yaptığı duyuru.

Aziz Milletim 
Birkaç gündür şahsım ve ailemi hedef alarak, Kanal İstanbul güzergâhında arazi satın aldığımıza ilişkin çeşitli basın kuruluşları tarafından asılsız ve mesnetsiz haberler yapılmaktadır.

Söz konusu haberler bizleri üzmüştür.

Bu yalan haberleri yayınlayan ilk haber mercii olmak üzere ilgili haberleri alıntı yaparak kendi internet sitelerinde yayınlayanların tamamı tekzip ve düzeltme yazısı yazmak zorunda kalmışlardır.

Buna rağmen bu iftiraların birileri tarafından tekrar gündeme getirilip yayımlanmasında kötü niyetin varlığı aşikârdır.

Konuyla ilgili yasal haklarımızı saklı tutuyoruz.

Tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki;

Şahsımın ve çocuklarımın Kanal İstanbul güzergâhında arazi satın aldığına ilişkin haberlerin hepsi asılsızdır.

İnsanların özel hayatlarında ve mallarında gözü olanlara sesleniyorum; şahsıma ve aileme yapılan bu iftiraları ve Kanal İstanbul güzergâhında şahsımın ve ailemin arazi alımı yaptığını ispat edebilen olursa, bu arazilerin tamamını bu insanlara bağışlayacağım.

Aksi halde hepsi müfteri kalacaklardır.

Bizim bugüne kadar, memleketimize hizmet etmekten başka hiçbir derdimiz olmamıştır.

Aynı şekilde Rabbim güç verdikçe milletimize hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımla.

Süleyman Karaman

27. Dönem Erzincan Milletvekili