Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi yeni rektör atanması dolayısıyla, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde görev devir teslim töreni düzenlendi. Törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve ildeki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile Üniversitemizin akademik ve idari personelinin yanı sıra Atatürk Üniversitesinden akademisyenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, önceki Rektör, özgeçmişinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 2010 yılından bu yana görev yaptığı Üniversitemizde, akademik ve idari personel birlikte el ele vererek önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye gelen yeni Rektör Prof. Dr. Akın Levent' de, üniversite gibi büyük ve önemli bir kurumun yönetimine talip olmanın özgüveni ve bu göreve takdir edilmenin heyecan ve onurunu yaşadığını ifade etti. Erzincan’da doğup büyüdüğünü, ilk, orta ve lise tahsilini burada yaptığını anımsatan Rektör Prof. Dr. Levent, “Çok sevdiğim Erzincan’a ismini veren Sayın Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’ın ismini alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesini yönetme şerefeni layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan minnet duygularımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Önceki Rektör'ün görevi devraldığında Üniversitenin 5-6 Fakültesi, 7-8 meslek yüksekokulu ve 7 ila 8 bin civarında öğrencisi bulunduğunu anımsatan Rektör Prof. Dr. Levent, “Kendileri ve Üniversite ailesi olarak sizler, çok çalışıp bunu fiziki yapılanma, öğretim üyesi ve öğrenci sayısı yönünden üst seviyelere çıkardınız. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum, kendileriyle daima istişare içinde olacağız” diye konuştu. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine ve Erzincan’a hizmette yeni göreve başlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Prof. Dr. Levent, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Maksadımız bu olduktan sonra her görev mühim ve kutsaldır, o nedenle ‘vatanını en çok seven en çok çalışandır’ hükmü bizim için daima esas olacaktır. 80 milyonu aşkın insanıyla, ay yıldızlı bayrağıyla, Cumhuriyetiyle, Türkiye tek millet, tek vatan, tek devlet olacaktır. Bunun için çalışmak boynumuzun borcu hatta ibadettir. Ulu Önderimiz Atatürk’ün ifadesiyle birinci vazifemizdir. Rehberimiz de ilimdir, fendir, öyle olacaktır’’ dedi. Bir Erzincanlı olarak kuruluşundan beri Üniversitemize desteklerini esirgemeyen Atatürk Üniversitesinin mensuplarına da teşekkür eden yeni Rektör Prof. Dr. Akın Levent, “Üniversitemizin tüm akademik ve idari çalışanları olarak birlikte sorumluluk alanlarındaki gayretleriyle bugünden yarına; daha iyiye, daha güzele ve daha mükemmele yürüyeceğimize ve daha çok güzel şeyler yapacağımıza yürekten inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.